dimarts, 12 d’agost del 2014

ARRÒS AMB CARXOFES



 
Aquesta “paella” vegetariana, porta com a líquid un fumet de peix. També podríem fer-la amb un brou de pollastre lleuger (meitat brou meitat aigua), o fins i tot amb aigua sola, però això li fa perdre al plat, gran part del seu encant.

   Per a quatre persones:

                2 o 3 carxofes.
                1/ 2 ceba.
                1/3 de pot de tomàquet triturat (65 gr.)
                1 tros de pebrot vermell.
                250 gr. d’arròs.
                250 cl. de fumet de peix.
                250 cl. d’aigua.
                Oli d’oliva verge. Sal.

Amb una mica d’oli  (4 cullerades), fem un sofregit, primer amb la ceba, afegim el pebrot vermell i el tomàquet al cap d’un estona , quan el tomàquet comença a perdre l’aigua, afegim les carxofes tallades primes (podem fer 2 meitats i tallar-les en paral·lels d’uns 2 mm de gruix, o fer 4 porcions i tallar cada una d’elles en 4 o 5 meridians –com si fossin els grills d’una taronja-).

Per a què les carxofes perdin una mica d’amargor i no es tornin negres, les posarem en remull amb aigua amb una mica de sal. Passats un 5 minuts, les podem afegir a la paella i deixar sofregir.



Ara podem afegir l’arròs, que deixarem que es "begui" el suc del sofreit i apagar el foc, esperant que faltin uns quinze minuts per a servir la taula i que arribin els comensals.Aquesta operació d’apagar el foc, que permet que l’arròs es begui els líquids del sofregit, farà que agafi el gust, alhora, quedarà més solt.



Afegirem el líquid calent, que es pot haver escalfat prèviament al microones.
 La proporció de líquid, sempre serà d’un a dos (en volum), dos gots de líquid per un d’arròs.

Quan vulguem, tornarem a posar el foc en marxa i afegirem el fumet i l’aigua, corregirem de sal si cal i el deixarem coure (uns quinze minuts).



 Quan gairebé hagi desaparegut el líquid, i encara faci bombolles, apagarem el foc i el deixarem tapat (d’això se’n diu “arròs cobat”) permet fer un arròs al punt a partir del líquid estrictament necessari,
 si ens passem amb el líquid, mes val que no el tapem, doncs l’estovaríem massa.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada