diumenge, 10 d’agost del 2014

OLLA BARREJADA



           
            Brou de la escudella (1’5 lt per a quatre persones).           
            fideus foradats ( 100 / 120 gr)
            llegums cuits (100 / 120 gr)
            arròs (1 punyat)
            pastanaga (2)
            ceba (1 gran)
            alls (2 o 3) opcional
            tomàquet (1) opcional


Hi ha qui fa un brou a propòsit amb ós de vedella, ós de pernil, carn de corder i un quart de gallina, o fins i tot, qui parteix d’un brou preparat. Aquest darrer serà el supòsit si volem cuinar en menys temps.

Al brou, s’hi afegeix pasta (fideus foradats), llegums (cigrons o mongetes ja cuits), pastanaga, una ceba a quarts, arròs, ... portant-ho a ebullició de vint minuts a mitja hora. Es serveix com una sopa minestrone, en plat fondo i amb cullera.
           

També es pot preparar en una olla exprés de 10 a 15 minuts, amb l’avantatge que no s’evapora tant el brou, i ho podem deixar en 1 l. per a quatre persones.

La pastanaga la podem raspar o bé pelar-la amb el pela-verdures; només si és molt tendra no caldrà més que tallar-li les puntes (l’arrel i la tija) i després a rodanxes. També es pot tallar longitudinalment fent dos meitats i després tallar-la a mitges llunes. La ceba, després de pelar-la la tallarem a quarts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada