Brou de la escudella (1’5 lt per a quatre persones).
fideus foradats
( 100 / 120 gr)
llegums
cuits (100 / 120 gr)
arròs
(1 punyat)
pastanaga
(2)
ceba
(1 gran)
alls
(2 o 3) opcional
tomàquet
(1) opcional
Hi ha qui fa un brou a propòsit amb ós de vedella, ós
de pernil, carn de corder i un quart de gallina, o fins i tot, qui parteix d’un
brou preparat. Aquest darrer serà el supòsit si volem cuinar en menys temps.
Al brou, s’hi afegeix pasta (fideus foradats), llegums
(cigrons o mongetes ja cuits), pastanaga, una ceba a quarts, arròs, ...
portant-ho a ebullició de vint minuts a mitja hora. Es serveix com una sopa
minestrone, en plat fondo i amb cullera.
També
es pot preparar en una olla exprés de 10 a 15 minuts, amb l’avantatge que no
s’evapora tant el brou, i ho podem deixar en 1 l. per a quatre persones.
La pastanaga la podem raspar o bé pelar-la amb el
pela-verdures; només si és molt tendra no caldrà més que tallar-li les puntes
(l’arrel i la tija) i després a rodanxes. També es pot tallar longitudinalment
fent dos meitats i després tallar-la a mitges llunes. La ceba, després de
pelar-la la tallarem a quarts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada