divendres, 15 d’agost del 2014

TRUITA DE PATATA




La truita de patata, té dos variants fonamentals, una de patata fregida (amb ceba o sense), l’anomenada truita “espanyola” i l’altra el “pastís” de patata bullida amb alls, encara que hi ha cuiners que fan la primera esmicolant la patata i barrejant-la amb l’ou, com si fos la segona.

Per fer la primera, ens caldran:


3 o 4 patates (depèn de la mida).
¼ de ceba (opcional).
3 ous mitjans.
Oli d’oliva i sal.

Pelarem i netejarem les patates amb aigua, i a continuació les tallarem a làmines.

La manera de fer-ho correctament, a sobre d’una fusta de tallar, es recolzant una cara plana, per això, primer les tallarem en 4 seguint dos meridians, i un cop les podem recolzar de forma segura, les tallarem a rodanxes (d’uns 2  o 3 mm).

Amb un dit d’oli, i la paella de 22 cm, fregirem les patates, tallades a làmines, i podem afegir la ceba picada fina, amb ganivet.

A part, batrem els ous, amb un pessic de sal. Abans de incorporar-los, escorrerem una mica l’oli, deixant únicament el necessari, indispensable per a fer la truita (Un cul de paella).



Un cop incorporats els ous, remenarem amb una cullera de fusta, per a que l’ou qualli a tota la superfície de la patata, deixarem acabar de quallar en repòs, i amb l’ajut d’un plat o tomba-truites, la girarem. 


La deixarem un minut i mig o dos per aquesta altra cara, i podem repetir la operació, per a que mai ens quedi crua de dins. 

La servirem amb la cara més bonica a la vista.
 



 També, la podem fer de patata bullida amb all (també bullit, o passat per la paella)


En aquest cas, sempre farem la barreja de l'ou en un bowl o un plat fondo, apart, amb la patata (i els alls) trinxats amb forquilla (una mena de puré, però amb textura gruixuda).

Això de barrejar l'ou amb la patata en una font apart, també es sòl fer amb la truita de patates normal quan estem remenant grans quantitats d'ou i patata i ceba fregits, i se sòl incorporar una mica d'oli fregit (de les mateixes patates), tot abans d'abocar-ho a la paella per a donar forma a la truita.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada