Per a quatre persones:
½ Kg. de seitó fresc.
1 ou batut
Farina en un plat.
Oli per fregir i sal.
Traurem els caps i les espines del seitó,
deixant però la cua, trencant la espina a la base (deixarem la cua, que un cop fregida és perfectament comestible, si no saborosa).
Rentarem amb aigua i salarem
lleugerament, un cop escorregut.
Apart, batrem un ou en un plat, al qual hi
afegirem un filet d’aigua de l’aixeta, mentres el batem, per a fer un
arrebossat mes lleuger (d’això en diem “deixetat”, que també es pot fer amb
llet).
Posarem
un dit d’oli a la paella, i quan estigui calent , sense fumar, hi anirem
posant el seitó, que prèviament passarem pel plat de farina i per l’ou batut.
En dos o tres minuts el tindrem per a donar-li el
tomb, i en un total de cinc, haurem de posar una altra tongada.
A mesura que els anem traient de l’oli, els
podem col·locar a sobre d’un paper absorvent de cuina, abans d’ emplatar de
forma definitiva.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada