Com ja he dit alguna vegada, la cuina comença
a l’hora de la compra.
Triarem les sardines ben fresques (amb els
ulls injectats de sang i les escates brillants), per a fer la cocció a la
planxa val més que no siguin d’aquelles tan grosses del cantàbric, si no de
mida més aviat petita.
Per
persona:
5 o 6 sardines. (Depèn de la gana i de si hi ha alguna cosa més).
Un raig d’oli.
All i julivert, en picada, amb oli d’oliva.
Sal.
Amb la planxa calenta, pel costat llis, hi
escamparem un polsim de sal, per a que no s’empeguin les sardines.
Les sardines per a fer a la planxa, no es
netegen, es couen amb el cap i les tripes, ja els traurem a l’hora de
menjar-les. D’altra manera, perden les escates i acaben empegant-se a la
planxa.
Quan les tinguem d’un costat (uns tres minuts) les posarem de l’altre (dos
minuts més), amb unes pinces per a la planxa.
Un cop al plat per a servir a
taula es posa l’oli amb la picada d’all i julivert.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada