dilluns, 18 d’agost del 2014

SARDINES A LA PLANXA




 Com ja he dit alguna vegada, la cuina comença a l’hora de la compra.

Triarem les sardines ben fresques (amb els ulls injectats de sang i les escates brillants), per a fer la cocció a la planxa val més que no siguin d’aquelles tan grosses del cantàbric, si no de mida més aviat petita.

Per persona:

         5 o 6 sardines. (Depèn de la gana i de si hi ha alguna cosa més).
         Un raig d’oli.
         All i julivert, en picada, amb oli d’oliva.
         Sal.

Amb la planxa calenta, pel costat llis, hi escamparem un polsim de sal, per a que no s’empeguin les sardines.

Les sardines per a fer a la planxa, no es netegen, es couen amb el cap i les tripes, ja els traurem a l’hora de menjar-les. D’altra manera, perden les escates i acaben empegant-se a la planxa.

Quan les tinguem d’un costat  (uns tres minuts) les posarem de l’altre (dos minuts més), amb unes pinces per a la planxa.

Un cop al plat per a servir a taula es posa l’oli amb la picada d’all i julivert.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada