1 guatlla per persona.
1 ceba.
Oli d’oliva (4 o 5 cullerades).
Sal i Pebre negre molt.
6 dents d’all.
1 fulla de llorer.
½ got de vinagre.
1 got d’aigua.
Començarem el plat com si volguéssim fer una
salsa d’escabetx, però no hi posarem pas pebre vermell.
Sofregirem les
guatlles, sal- pebrades prèviament, per
que agafin color i les reservarem;
a continuació, hi posarem la ceba i els alls,
amb la fulla de llorer.
Quan haguem enrossit la ceba, hi abocarem el vinagre,
deixarem evaporar una mica la fortor del vinagre i incorporarem les guatlles.
Un cop es recuperi la ebullició, hi posarem el
got d’aigua, corregirem de sal i posarem una tapadora.
Ho deixarem coure a foc
mig, uns vint minuts.
Aquest guisat, es pot consumir d’un dia per
l’altre, o fins hi tot guardar-ho a la nevera i treure’ l amb un quart d’hora
per a entibiar, i menjar fred.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada