divendres, 15 d’agost del 2014

GUATLLES A LA VINAGRETA




            1 guatlla per persona.
            1 ceba.
            Oli d’oliva (4 o 5 cullerades).
            Sal i Pebre negre molt.
            6 dents d’all.
            1 fulla de llorer.
            ½ got de vinagre.
            1 got d’aigua.

Començarem el plat com si volguéssim fer una salsa d’escabetx, però no hi posarem pas pebre vermell.

 Sofregirem les guatlles, sal- pebrades prèviament,  per que agafin color i les reservarem;
 a continuació, hi posarem la ceba i els alls, amb la fulla de llorer. 

Quan haguem enrossit la ceba, hi abocarem el vinagre, deixarem evaporar una mica la fortor del vinagre i incorporarem les guatlles.

Un cop es recuperi la ebullició, hi posarem el got d’aigua, corregirem de sal i posarem una tapadora. 

Ho deixarem coure a foc mig, uns vint minuts.

Aquest guisat, es pot consumir d’un dia per l’altre, o fins hi tot guardar-ho a la nevera i treure’ l amb un quart d’hora per a entibiar, i menjar fred.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada