dimecres, 13 d’agost del 2014

PASTA DE FULL (HOJALDRE)



.
La pasta de full, s’elabora de forma semblant, al principi, amb mantega o margarina, canviant les proporcions, aquí, hi haurà tres parts de greix per a quatre de farina (en pes). 

Per a 200 gr de farina (un got), es faran servir 150 gr. De mantega (una mica més de la meitat d’una terrina de 250 gr.).

Cal mantenir la massa fresca, així, a l’estiu, serà primordial fer servir la mantega o la margarina directament de la nevera, fer servir l’aigua freda i rentar-se les mans amb aigua freda. A l’hivern, no caldrà tants miraments, encara que podem respectar el protocol.

Un cop amasada la pasta, la deixarem reposar a la nevera una mitja hora, abans de treballar-la amb el corró.

L’estendrem sobre el marbre enfarinat, procurant mantenir les vores rectes i els talls inferior i superior rectes, la millor manera, és escairant amb uns talls de ganivet tota la peça, abans de començar a estendre-la.

Si la massa s’escalfa massa, convé parar i deixar-la reposar a la nevera.

L’objectiu, és fer una sèrie de doblegades, 4 vegades doblegat en 4, com si dobleguéssim un llençol, entre cada una de les vegades que recollim la massa doblegada, a la següent, caldrà esperar de 10 a 15 minuts. 

La pasta s’estendrà millor si la fem una mica sucosa, amb una mica d’aigua i una cullerada de suc de llimona (que quedi una mica brillant) abans de deixar-la a reposar a la nevera.

La massa, un cop acabada, convé reservar-la a la nevera. Resulta millor quan més temps es deixa reposar, el mínim serà mitja hora.

Ës una recepta molt laboriosa, la podem fer per curiositat, però també podem comprar la pasta ja feta al supermercat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada