diumenge, 10 d’agost del 2014

MACARRONS A LA BOLOGNESA



Els macarrons a la bolognesa, són amb can picada, que alhora pot ser de vedella, de porc, barrejada de vedella i porc, o el que ens ha sobrat de fer canalons (amb una part de pollastre).

             Macarrons nº 6 (200 gr)
             ¼ de ceba grossa.
             ½ pot de tomàquet natural triturat.(100 gr).
             150 gr. de carn picada.
             Formatge emmental ratllat. (75 gr)
             Oli d’oliva.
             Orenga
             Sal i pebre negre molt.

            Posarem a coure la pasta, amb força aigua bullint, una mica d’oli i dos pessics de sal,   ( serà millor una mica “al dente” que massa feta); la tindrem en uns set o vuit minuts. Si no ha acabat de coure la deixarem una estona en l’aigua calenta; si ja està al punt, i una vegada cuita millor que la escorrem, o parem la cocció amb una mica d’aigua freda afegida a la cassola (1 o dos gots).

En una safata per anar al forn, posarem una cullerada d’oli d’oliva, que estendrem per tot el fons, la pasta escorreguda i la salsa de carn; hi posarem un pessic d’orenga amb una mica de formatge per sobre.



Tot plegat ho deixarem un 10-12 minuts al forn a gratinar, prèviament calent, depèn del grau de torrat que ens agradi en el formatge, que sempre fondrà primer. Traurem del forn, i portarem a la taula.




Per a la salsa bolognesa

Sofregirem la ceba tallada petita, i quan la tinguem enrossida, hi afegirem el tomàquet; quan comenci a perdre l’aigua i afegirem la carn. 

Si aquesta ja és cuita,com la dels canalons, en poca estona la tindrem feta, si no, necessitarem uns tres minuts més, remenarem amb la cullera de fusta i taparem la paella amb la tapadora, per a incrementar la temperatura de cocció.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada