Els macarrons a la bolognesa, són amb can picada, que
alhora pot ser de vedella, de porc, barrejada de vedella i porc, o el que ens
ha sobrat de fer canalons (amb una part de pollastre).
Macarrons nº 6 (200 gr)
¼ de ceba grossa.
½ pot de tomàquet natural triturat.(100 gr).
150 gr. de carn picada.
Formatge emmental ratllat. (75 gr)
Oli d’oliva.
Orenga
Sal i pebre negre molt.
Posarem
a coure la pasta, amb força aigua bullint, una mica d’oli i dos pessics de
sal, ( serà millor una mica “al dente”
que massa feta); la tindrem en uns set o vuit minuts. Si no ha acabat de coure
la deixarem una estona en l’aigua calenta; si ja està al punt, i una vegada
cuita millor que la escorrem, o parem la cocció amb una mica d’aigua freda
afegida a la cassola (1 o dos gots).
En una safata per anar al forn, posarem una cullerada
d’oli d’oliva, que estendrem per tot el fons, la pasta escorreguda i la salsa de
carn; hi posarem un pessic d’orenga amb una mica de formatge per sobre.
Tot plegat ho deixarem un 10-12 minuts al forn a
gratinar, prèviament calent, depèn del grau de torrat que ens agradi en el
formatge, que sempre fondrà primer. Traurem del forn, i portarem a la taula.
Per a la
salsa bolognesa
Sofregirem la ceba tallada petita, i
quan la tinguem enrossida, hi afegirem el tomàquet; quan comenci a perdre
l’aigua i afegirem la carn.
Si aquesta ja és cuita,com la dels canalons, en
poca estona la tindrem feta, si no, necessitarem uns tres minuts més, remenarem
amb la cullera de fusta i taparem la paella amb la tapadora, per a incrementar
la temperatura de cocció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada