La preparació mixta de carn i
verdures, amb el farcit de peces de verdura, és molt típic de la cuina
mediterrània. Ho trobem a la cuina catalana, a la cuina italiana i a la cuina
grega i després turca.
Les verdures a farcir, seran
carbassó, albergínia (famosa la moussaka dels grecs), o inclús pebrots; que es
poden farcir amb carn picada barrejada amb verdures i gratinada, o amb alguna
barreja feta a base d’arròs o “bulgur”, fins i tot, amb algun remenat d’ou (i
gambes). La imaginació és la única frontera.
Per a dos persones:
1 carabassó de mida mitjana.
100
gr de carn picada de vedella i porc.
½
pot Tomàquet natural triturat (100 gr.)
¼
ceba.
50
gr. De formatge ratllat. (Emmental).
Oli,
sal i pebre negre.
Començarem bullint les dos meitats
del carabassó, uns deu minuts, amb aigua amb sal.
A continuació, buidarem parcialment
les dos meitats, amb ajut d’una cullera de postres, reservant les boletes de
carabassó que vagin sortint.
En una paella farem un sofregit de
ceba amb oli d’oliva, i quan estigui
enrossida, hi afegirem les boletes de carabassó, i després el tomàquet natural
triturat.
Al final hi afegirem la carn picada,
que anirem desfent amb l’ajut de la cullera de fusta. La carn picada, pot ser
tot vedella (una hamburguesa), tot porc (una botifarra), o bé, com més
m’agrada, ¾ parts de carn de vedella i ¼ part de carn de porc (igual que per a
les mandonguilles).
Quan estigui feta la carn, traurem
la barreja de la paella, omplint les “barques” de carabassó.
Les posarem a
gratinar al forn, amb formatge ratllat (potser emmental o mozzarella, el cas
es que fongui).
Per a que les “barques” no es tombin, podem falcar-les
lateralment amb una mica de la farsa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada