dimecres, 13 d’agost del 2014

CARBASSONS FARCITS



 La preparació mixta de carn i verdures, amb el farcit de peces de verdura, és molt típic de la cuina mediterrània. Ho trobem a la cuina catalana, a la cuina italiana i a la cuina grega i després turca.

Les verdures a farcir, seran carbassó, albergínia (famosa la moussaka dels grecs), o inclús pebrots; que es poden farcir amb carn picada barrejada amb verdures i gratinada, o amb alguna barreja feta a base d’arròs o “bulgur”, fins i tot, amb algun remenat d’ou (i gambes). La imaginació és la única frontera.

Per a dos persones:

            1 carabassó de mida mitjana.
            100 gr de carn picada de vedella i porc.
            ½ pot  Tomàquet natural triturat (100 gr.)
            ¼ ceba.
            50 gr. De formatge ratllat. (Emmental).
            Oli, sal i pebre negre.

Començarem bullint les dos meitats del carabassó, uns deu minuts, amb aigua amb sal.

A continuació, buidarem parcialment les dos meitats, amb ajut d’una cullera de postres, reservant les boletes de carabassó que vagin sortint.

En una paella farem un sofregit de ceba amb oli d’oliva,  i quan estigui enrossida, hi afegirem les boletes de carabassó, i després el tomàquet natural triturat.

Al final hi afegirem la carn picada, que anirem desfent amb l’ajut de la cullera de fusta. La carn picada, pot ser tot vedella (una hamburguesa), tot porc (una botifarra), o bé, com més m’agrada, ¾ parts de carn de vedella i ¼ part de carn de porc (igual que per a les mandonguilles).

Quan estigui feta la carn, traurem la barreja de la paella, omplint les “barques” de carabassó. 

Les posarem a gratinar al forn, amb formatge ratllat (potser emmental o mozzarella, el cas  es que fongui).

 Per a que les “barques” no es tombin, podem falcar-les lateralment amb una mica de la farsa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada