La paraula “foccacia”, s’utilitza normalment
per a designar el pa de pizza, la base de pizza feta al forn amb un polsim
d’orenga i unes gotes d’oli. Tanmateix,
els ristoranti italians, ens han acostumat a unes foccacia amb amanides vàries, i altres
ingredients “crus”, com prosciutto, pernil d’ànec, tomàquet sec, formatges,...
Hi ha també la versió de les foccacia amb
ingredients fets al forn, que jo vaig conèixer a través de la cadena de menjars
ràpids “Buenas Migas”, que presumeix de cuina casolana italiana i gal·lesa, amb
tres super-vendes, la tarta Pascualina (de bledes), recepta argentina , la foccacia de porros amb
formatge Brie i la foccacia de melanzzane (albergínia).
La base de la foccacia, la massa, és exactament
la mateixa de la pizza, el què no porta
mai, es tomàquet triturat o fregit. La estendrem tan prima com poguem.Es pot fer un amassat a base de manipulacions, o de temps (mínim 2 hores), per a dessenvolupar la proteïna de la farina de blat, obtenint una massa elàstica.
Base de pizza
1 sobre de formatge
Emmental.
½ all porro tallat
i bullit.
2 Porcions de
formatge brie a talls.
Orenga.
A la safata, hi posarem una mica d’oli untat,
i a sobre hi ajustarem la massa.
Sobre la massa, afegim un bon gruix de
formatge, i disposem els trossos d’all porro bullits amb una mica de sal. A
sobre, hi posem els talls de formatge brie i l’orenga.
Deu minuts al forn a 180 ºC i a servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada