dimecres, 13 d’agost del 2014

FOCCACIA DE PORROS AMB FORMATGE BRIE





La paraula “foccacia”, s’utilitza normalment per a designar el pa de pizza, la base de pizza feta al forn amb un polsim d’orenga i unes gotes d’oli. Tanmateix,  els ristoranti italians, ens han acostumat  a unes foccacia amb amanides vàries, i altres ingredients “crus”, com prosciutto, pernil d’ànec, tomàquet sec, formatges,...

Hi ha també la versió de les foccacia amb ingredients fets al forn, que jo vaig conèixer a través de la cadena de menjars ràpids “Buenas Migas”, que presumeix de cuina casolana italiana i gal·lesa, amb tres super-vendes, la tarta Pascualina (de bledes), recepta argentina , la foccacia de porros amb formatge Brie i la foccacia de melanzzane (albergínia).

La base de la foccacia, la massa, és exactament la mateixa de la pizza, el què no  porta mai, es tomàquet triturat o fregit. La estendrem tan prima com poguem.Es pot fer un amassat a base de manipulacions, o de temps (mínim 2 hores), per a dessenvolupar la proteïna de la farina  de blat, obtenint una massa elàstica.

Base de pizza
1 sobre de formatge Emmental.
½ all porro tallat i bullit.
2 Porcions de formatge brie a talls.
Orenga.

A la safata, hi posarem una mica d’oli untat, i a sobre hi ajustarem la massa.

Sobre la massa, afegim un bon gruix de formatge, i disposem els trossos d’all porro bullits amb una mica de sal. A sobre, hi posem els talls de formatge brie i l’orenga.

Deu minuts al forn a 180 ºC i a servir.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada