Dos ous frescos
70 gr. de bonítol.
Oli i sal.
Per a preparar truites farcides, és millor
partir de dos ous, que batrem en un plat fondo, amb un pessic de sal.
Amb la paella calenta (anti-adherent) i un rajolí d’oli, que farem escampar per tot
el fons amb uns moviments del canell, hi abocarem els ous batuts.
Els
escamparem amb un moviment de canell com si volguéssim fer una “omelette” o
truita a la francesa, i quan comencin a quallar, hi afegirem el bonítol
desmigat, que pot ser de conserva casera o de llauna amb oli (escorregut).
Amb una forquilla, aixecarem una vora i la
posarem a sobre del farciment, i amb
l’altra vora tancarem, com si pleguéssim un sobre. Un tomb a la paella, per que
es segelli per l’altra cara, i ja la tenim, feta.
Les truites farcides mes usuals, són les de
xampinyons, espàrrecs bladers, bonítol o tonyina; però la llista mai està
tancada a fer experiments.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada