divendres, 15 d’agost del 2014

TRUITA FARCIDA DE BONÍTOL




            Dos ous frescos
            70 gr. de bonítol.
            Oli i sal.

Per a preparar truites farcides, és millor partir de dos ous, que batrem en un plat fondo, amb un pessic de sal.

Amb la paella calenta (anti-adherent)  i un rajolí d’oli, que farem escampar per tot el fons amb uns moviments del canell, hi abocarem els ous batuts.

Els escamparem amb un moviment de canell com si volguéssim fer una “omelette” o truita a la francesa, i quan comencin a quallar, hi afegirem el bonítol desmigat, que pot ser de conserva casera o de llauna amb oli (escorregut).

Amb una forquilla, aixecarem una vora i la posarem a sobre del  farciment, i amb l’altra vora tancarem, com si pleguéssim un sobre. Un tomb a la paella, per que es segelli per l’altra cara, i ja la tenim, feta.

Les truites farcides mes usuals, són les de xampinyons, espàrrecs bladers, bonítol o tonyina; però la llista mai està tancada a fer experiments.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada