dimecres, 13 d’agost del 2014

ESPINACS A LA CATALANA




 Podem partir d’espinacs tendres, que haurem de netejar primer, o d’espinacs congelats.

Les mateixes indicacions que per les favetes, valen pels espinacs congelats.

            Espinacs en fulla, tendres (400 gr.)
            All (un o dos)
            Panses de Corint (sense pinyols) 2 cullerades.
            Pinyons (2 cullerades)
            Cansalada viada a tires.
            Oli d’oliva verge.
            Un pessic de sal.

Si tenim els espinacs tendres, només caldrà rentar-los i posar-los en una paella ben ampla, amb unes gotes d’oli i una tapadora (no cal bullir-los abans). Anirem remenant de tant en quant, aixecant la tapa i tornant a tapar.

Hi afegirem la sal un cop els espinacs quedin reduïts, amb les fulles estovades (La merma és important, quedant-se dos manats que ens omplen una carmanyola de dos litres en poca cosa més d'un plat fondo, unes dos o tres raccions, si és un plat principal, quatre amb els afegits).



Reservarem en un plat apart, i en la mateixa paella posarem l’all a trossets, les panses de Corint, els pinyons i la cansalada a tires, saltejarem una mica, afegim els espinacs i remenem.

Amb l’ajut d’una tapadora, acabarem de coure el conjunt, i ja podem servir.


També podem fer una variant, sense cansalada, i amb dos o tres alls a làmines, i un rajolí de vinagre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada