Podem partir d’espinacs tendres, que haurem de netejar
primer, o d’espinacs congelats.
Les mateixes indicacions que per les favetes, valen
pels espinacs congelats.
Espinacs en fulla, tendres (400 gr.)
All (un o dos)
Panses de Corint (sense pinyols) 2 cullerades.
Pinyons (2 cullerades)
Cansalada viada a tires.
Oli d’oliva verge.
Un pessic de sal.
Si tenim els espinacs tendres, només caldrà rentar-los
i posar-los en una paella ben ampla, amb unes gotes d’oli i una tapadora (no
cal bullir-los abans). Anirem remenant de tant en quant, aixecant la tapa i
tornant a tapar.
Hi afegirem la sal un cop els espinacs quedin reduïts, amb les
fulles estovades (La merma és important, quedant-se dos manats que ens omplen una carmanyola de dos litres en poca cosa més d'un plat fondo, unes dos o tres raccions, si és un plat principal, quatre amb els afegits).
Reservarem en un plat apart, i en la mateixa paella
posarem l’all a trossets, les panses de Corint, els pinyons i la cansalada a
tires, saltejarem una mica, afegim els espinacs i remenem.
Amb l’ajut d’una tapadora, acabarem de coure el
conjunt, i ja podem servir.
També podem fer una variant, sense cansalada, i amb dos o tres alls a làmines, i un rajolí de vinagre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada