dimarts, 12 d’agost del 2014

RISSOTTO DE GAMBES I FONGS




La manera de coure l’arròs dels italians, varia notablement  de la forma com ho fem aquí; no es la varietat d’arròs que fem servir per a fer el plat, si no la tècnica de cocció.

Aquí ens agrada, que els grans d’arròs no s’empeguin l’un a l’altre; en canvi els italians valoren en molt que l’arròs quedi cremós, i que s’enganxin els grans, en un mitjà ric de midó, que queda com una mena de gelea.

Per a aconseguir que l’arròs deixi anar el midó que conté, la cocció no es fa mai d’una tirada, si no que es va afegint aigua freda, del temps, a mida que l’arròs ho va demanant (un got cada vegada), i es remena una mica la paella, cada cop, per a que no s’enganxi al cul.

                70 gr. de gambes pelades.
                70 gr. de bolets secs re-hidratats.
                300 gr. d’arròs ( 1 got i mig).
                1 all
                Oli d’oliva.
                Aigua.

Com sempre que fem servir arròs, el rentarem amb una passada per sota de l’aixeta, ajudats d’un escorredor de reixeta prima. El deixarem escorrent l’aigua.

En una paella una mica ampla, posarem un rajolí d’oli, l’all picat fi, les gambes (poden ser camarons congelats, un cop descongelats), ho maregem una estona, i afegim els bolets secs re-hidratats. (Moixernons, carreretes, i sobretot Ceps) 

Els ceps li donaran un gust intens, semblant al de la pastilla de brou de pollastre; si no trobéssim ceps dessecats, sempre podem posar-los congelats i imitar el gust afegint una mica de  brou, però no és el mateix.

Ara hi abocarem l’arròs, i posarem un got d’aigua (el primer de quatre o cinc, segons la tècnica de cocció explicada al principi). En un vint minuts tindrem preparat el rissotto.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada