dimarts, 12 d’agost del 2014

PATATES BRAVES




Encara que es un plat molt senzill, té la seva gràcia i les seves variants.

      ¾ Kg. De patates
      Oli abundant per fregir.
      70 gr. salsa de tomàquet triturat.
      Una mica d’oli.
      Pebre vermell picant.
      Pebre negre molt.
      Unes gotes de salsa de soja forta.
      Un pessic de sal.
      2 cullerades abundants de salsa maionesa.

Primer pelarem les patates, les rentarem, i tallarem a trossos grans amb formes cúbiques.

Les posarem a fregir amb força oli ja calent, fins que agafin un color lleugerament daurant (uns 10-15 minuts, depenen de la varietat de patata i de la potència del foc.)

La salsa brava, la prepararem a part, amb tomàquet fregit (la salsa madrilenya original), en un cassó amb una mica d’oli, hi afegirem el tomàquet triturat, el pebre vermell picant, el polsim de pebre negre i una mica de sal.

Quan el tomàquet comenci a perdre l’aigua , ja el tindrem cuit. 

Apaguem el foc, i en el mateix cassó, hi afegirem unes gotes de salsa de soja, i quan comenci a no cremar, les dos cullerades (abundants) de salsa maionesa. (recepta catalana, de Barcelona).


Fent experiments a la cuina, he descobert que afegint una mica d’orenga, abans de servir, la salsa brava, es torna inoblidable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada