divendres, 15 d’agost del 2014

CRÊPES FARCIDES




Aquesta és una recepta molt viatjada, a les crêpes originalment franceses, les tractarem com si fossin “tortillas” mexicanes de blat de moro, amb un farciment, a taula de carn picada amb verdures, i una salsa, picant, que rés faria envejar els xinesos o tailandesos.

Per a fer les crêpes:

          3 o 4 ous frescos.
          1 got  de farina  (200 gr).
          1 got d’aigua (200 cl.)
          3 cullerades d’oli de soja o girasol.
          Un pessic de sal.
          1 nou de mantega, una mica d’oli. Sal.

En una ensaladera gran, batrem tres o quatre ous (depèn de la mida), amb la farina i l’aigua amb sal i la mica d’oli (una cullerada). El batut ha de ser una mica enèrgic per a incorporar bé la farina.

Deixarem reposar mitja hora, abans de donar-li una altra batuda, aquesta vegada lleugera. 

Amb la paella calenta, hi posarem una punta de ganivet de mantega, que deixarem fondre i l’escamparem per tot el fons. Si en sobrés. L’abocarem en un got per a més tard.

Amb l’ajut d’un cullerot, escamparem el líquid pel fons de la paella al foc, i quan comenci a canviar de color, comprovarem que es desempega del fons; ara es quan s’ha de girar a l’aire, amb un moviment de canell (es la part més divertida, i assaig per a futures operacions de saltat).

En farem fins acabar la pasta.

Per al farcit:

La Carn picada de porc (pot ser una botifarra sense pell), o bé de vedella i porc, com si fos per a mandonguilles.

           150 gr. de carn picada.
           ½ carabassó. (també ho podríem fer amb col).
           1/3 de pebrot vermell
           1 pastanaga.
           ½ ceba.
           Oli d’oliva , sal i pebre negre.

Ull si utilitzem una botifarra amb pebre; ja portarà la sal i el pebre necessaris!!
En una paella amb una mica d’oli, saltarem les verdures i al final la carn picada incorporada.

Per a la salsa:

Farem una salsa agredolça, amb una mica de vinagre i sucre, a la qual, incorporarem unes gotes de tabasco o chile habanero, una mica de tomàquet fregit o Ketchup i una mica de salsa de soja forta.

Tot això en un cassó al foc, que després deixarem refredar, una mica, abans de servir.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada