Aquesta és una recepta molt viatjada, a les
crêpes originalment franceses, les tractarem com si fossin “tortillas”
mexicanes de blat de moro, amb un farciment, a taula de carn picada amb
verdures, i una salsa, picant, que rés faria envejar els xinesos o tailandesos.
Per a
fer les crêpes:
3 o 4 ous frescos.
1 got de farina (200 gr).
1 got d’aigua (200 cl.)
3 cullerades d’oli de soja o girasol.
Un pessic de sal.
1 nou de mantega, una mica d’oli. Sal.
En una ensaladera gran, batrem tres o quatre
ous (depèn de la mida), amb la farina i l’aigua amb sal i la mica d’oli (una cullerada). El
batut ha de ser una mica enèrgic per a incorporar bé la farina.
Deixarem reposar mitja hora, abans de donar-li
una altra batuda, aquesta vegada lleugera.
Amb la paella calenta, hi posarem una punta de
ganivet de mantega, que deixarem fondre i l’escamparem per tot el fons. Si en
sobrés. L’abocarem en un got per a més tard.
Amb l’ajut d’un cullerot, escamparem el líquid
pel fons de la paella al foc, i quan comenci a canviar de color, comprovarem
que es desempega del fons; ara es quan s’ha de girar a l’aire, amb un moviment
de canell (es la part més divertida, i assaig per a futures operacions de
saltat).
En farem fins acabar la pasta.
Per al
farcit:
La Carn picada de porc (pot ser una botifarra
sense pell), o bé de vedella i porc, com si fos per a mandonguilles.
150 gr. de carn picada.
½ carabassó. (també ho podríem fer amb col).
1/3 de pebrot vermell
1 pastanaga.
½ ceba.
Oli d’oliva , sal i pebre negre.
Ull si
utilitzem una botifarra amb pebre; ja portarà la sal i el pebre necessaris!!
En una paella amb una mica d’oli, saltarem les
verdures i al final la carn picada incorporada.
Per a
la salsa:
Farem una salsa agredolça, amb una mica de
vinagre i sucre, a la qual, incorporarem unes gotes de tabasco o chile
habanero, una mica de tomàquet fregit o Ketchup i una mica de salsa de soja
forta.
Tot això en un cassó al foc, que després
deixarem refredar, una mica, abans de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada