Macarrons nº 6 (200 gr)
Formatge roquefort (50 gr).
Formatge emmental ratllat. (75 gr)
Mozzarella (25%)
Formatge parmiggiano en escates (25 gr.)
Oli d’oliva.
Orenga
Sal.
Posarem
a coure la pasta, amb força aigua bullint, una mica d’oli i dos pessics de sal,
, i una vegada cuita, serà millor una mica “al dente” que massa feta; la
tindrem en uns set o vuit minuts.
Si no ha acabat de coure la deixarem una
estona en l’aigua calenta; si ja està al punt, millor que la escorrem, o parem
la cocció amb una mica d’aigua freda afegida a la cassola (1 o dos gots).
En una safata per anar al forn, posarem una cullerada
d’oli d’oliva, que estendrem per tot el fons, la pasta escorreguda i els quatre
formatges (tres ratllats) i el roquefort tallat a trossos petits amb el
ganivet.
Tot plegat ho deixarem un 10-12 minuts al forn a
gratinar, prèviament calent, depèn del grau de torrat que ens agradi en el
formatge. Traurem del forn, hi posarem un pessic d’orenga i portarem a la
taula.
Les variants són múltiples. Els formatges de la
recepta original serien gorgonzola, parmiggiano, mozzarella i pecorino. Hi
podem posar formatge maó ratllat, enmental, manxego, cantal,... Allò que vulguem o allò
que tinguem a mà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada