diumenge, 10 d’agost del 2014

MACARRONS ALS QUATRE FORMATGES




           Macarrons nº 6 (200 gr)
           Formatge roquefort (50 gr).
           Formatge emmental ratllat. (75 gr)
           Mozzarella (25%)
           Formatge parmiggiano en escates (25 gr.)
           Oli d’oliva.
           Orenga
           Sal.

            Posarem a coure la pasta, amb força aigua bullint, una mica d’oli i dos pessics de sal, , i una vegada cuita, serà millor una mica “al dente” que massa feta; la tindrem en uns set o vuit minuts. 

Si no ha acabat de coure la deixarem una estona en l’aigua calenta; si ja està al punt, millor que la escorrem, o parem la cocció amb una mica d’aigua freda afegida a la cassola (1 o dos gots).

En una safata per anar al forn, posarem una cullerada d’oli d’oliva, que estendrem per tot el fons, la pasta escorreguda i els quatre formatges (tres ratllats) i el roquefort tallat a trossos petits amb el ganivet.

Tot plegat ho deixarem un 10-12 minuts al forn a gratinar, prèviament calent, depèn del grau de torrat que ens agradi en el formatge. Traurem del forn, hi posarem un pessic d’orenga i portarem a la taula.

Les variants són múltiples. Els formatges de la recepta original serien gorgonzola, parmiggiano, mozzarella i pecorino. Hi podem posar formatge maó ratllat, enmental, manxego, cantal,... Allò que vulguem o allò que tinguem a mà.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada