diumenge, 10 d’agost del 2014

TALLARINS A LA CARBONARA




A la regió muntanyesa entre el Lacio i el Abruzzo, es feia la carbonara amb una mena de maccheroni fets a casa que recorden uns fideus llargs o spaghetti molt gruixuts, la recepta també es prepara amb “bucattini” una espècie de fideus llargs.

La recepta original es prepara amb mantega, cansalada viada curada, rovells d’ou i una mica de pebre negre. Aquí la preparem amb oli verge d’oliva, cansalada viada fresca, un o dos ous sencers i tallarins; encara que podem posar altres tipus de pasta. També n’hi ha qui afegeix crema de llet (jo de vegades en poso, però poca, remenant a la paella, abans d’abocar-hi l’ou). Es un plat tan fàcil de fer (i bó) que es el primer que han aprés a fer les meves filles.

            Tallarins (250 gr.)
            Cansalada viada tallada a tires (50 gr.)
            Ous (2 sencers)
            Formatge Parmesà o Pecorino ratllat (25 gr.)
            Mantega ( 2 cullerades)
            Oli d’oliva ( 1 cullerada)
            Sal, Pebre negre molt.
            All (1) opcional-
            Crema de llet (1/4 de got).-opcional-

            Posarem a coure la pasta, amb força aigua bullint i una mica de sal, en una olla fonda (l’olla de pasta), acabarem de enfonsar-los a l’aigua bullint  (que ocuparà les tres quartes parts de l’olla) i una vegada cuita, serà millor una mica “al dente” que massa feta; la tindrem en uns set o vuit minuts.

 Si no ha acabat de coure la deixarem una estona en l’aigua calenta;  i si ja està al punt, millor que la escorrem, o parem la cocció amb una mica d’aigua freda afegida a la cassola (1 o dos gots).

En una paella ampla, hi posarem tres cullerades d’oli o una d’oli i una mica de mantega (2 cullerades) i la cansalada viada tallada a tires fins a enrossir. També hi posaríem l’all picat.
           
            A part, en un plat fondo, hi posarem els dos ous, que batrem, incorporant-los el formatge.

Un cop escorrem la pasta amb l’ajut de l’escorredora de reixeta, l’abocarem dins la paella amb l’all picat i la cansalada sofregits. Remenarem una mica per a que no s’empeguin els tallarins i hi abocarem els ous amb el formatge, continuarem remenant fins que cualli una mica l’ou, posant a  continuació la crema de llet (nata líquida)., jo li poso abans de l’ou, per que s`evapori una mica. 

Servirem amb un bol ample i fondo amb el molinet de pebre al costat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada