A la regió muntanyesa entre el Lacio i el Abruzzo, es
feia la carbonara amb una mena de maccheroni fets a casa que recorden uns
fideus llargs o spaghetti molt gruixuts, la recepta també es prepara amb
“bucattini” una espècie de fideus llargs.
La recepta original es prepara amb mantega, cansalada
viada curada, rovells d’ou i una mica de pebre negre. Aquí la preparem amb oli
verge d’oliva, cansalada viada fresca, un o dos ous sencers i tallarins; encara
que podem posar altres tipus de pasta. També n’hi ha qui afegeix crema de llet
(jo de vegades en poso, però poca, remenant a la paella, abans d’abocar-hi
l’ou). Es un plat tan fàcil de fer (i bó) que es el primer que han aprés a fer
les meves filles.
Tallarins (250 gr.)
Cansalada viada tallada a tires (50 gr.)
Ous (2 sencers)
Formatge Parmesà o Pecorino ratllat (25 gr.)
Mantega ( 2 cullerades)
Oli d’oliva ( 1 cullerada)
Sal, Pebre negre molt.
All (1) opcional-
Crema
de llet (1/4 de got).-opcional-
Posarem
a coure la pasta, amb força aigua bullint i una mica de sal, en una olla fonda
(l’olla de pasta), acabarem de enfonsar-los a l’aigua bullint (que ocuparà les tres quartes parts de
l’olla) i una vegada cuita, serà millor una mica “al dente” que massa feta; la
tindrem en uns set o vuit minuts.
Si no ha acabat
de coure la deixarem una estona en l’aigua calenta; i si ja està al punt, millor que la escorrem,
o parem la cocció amb una mica d’aigua freda afegida a la cassola (1 o dos
gots).
En una paella ampla, hi posarem tres cullerades d’oli o
una d’oli i una mica de mantega (2 cullerades) i la cansalada viada tallada a
tires fins a enrossir. També hi posaríem l’all picat.
A
part, en un plat fondo, hi posarem els dos ous, que batrem, incorporant-los el
formatge.
Un cop escorrem la pasta amb l’ajut de l’escorredora
de reixeta, l’abocarem dins la paella amb l’all picat i la cansalada sofregits.
Remenarem una mica per a que no s’empeguin els tallarins i hi abocarem els ous
amb el formatge, continuarem remenant fins que cualli una mica l’ou, posant
a continuació la crema de llet (nata
líquida)., jo li poso abans de l’ou, per que s`evapori una mica.
Servirem amb
un bol ample i fondo amb el molinet de pebre al costat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada