divendres, 15 d’agost del 2014

MAGRET D'ANEC AMB SALSA DE PRUNES




         Per a 4 persones:


           2 magrets d’ànec.
           Sal i pebre negre molt.
           Oli d’oliva.
           12 prunes seques (sense ós).
           ¼ de got de vinagre de vi.
           ½ got de vi negre.
           3 cullerades de sucre (de sopa).

En aquesta salsa també hi podem posar la meitat de prunes i uns grans de raïm blanc.

Agafarem els magrets, ja nets, i els sal-pebrarem. Ara amb una paella amb una gota d’oli, posarem els magrets del costat del greix tocant a la paella calenta, a foc mig, fins que comencin a deixar anar el greix fos.
Podem “planxar” una mica les peces per a que deixin anar més fàcilment el greix. Un cop fetes d’aquest costat, li donarem el tomb pel costat sense greix; prèviament  recollirem aquest greix en un got i el reservarem.



Acabada la cocció, tornarem a deixar els magrets del costat del greix i  posarem una tapadora i apagarem el foc. El greix fos que “suïn” les peces, l’acabarem afegint al got reservat.
En  un cassó a part, posarem el vinagre, el sucre, el vi negre i les prunes. Amb una cocció d’uns deu minuts, ja tindrem les prunes estovades, ara afegirem el greix reservat al got, i ho deixarem uns dos minuts al foc. Quan tinguem la salsa lligada, la deixarem refredar lleugerament, abans de triturar-la amb el turmix.
    També podem barrejar aquest suc amb brou de pollastre, a més del ví negre o enlloc del ví, per a suavitzar la salsa.


A part, tallarem els magrets a rodanxes d’uns 3 mm i els posarem a la safata del forn (de dins estaran una  mica  crus encara).  Els posarem al forn de 3 a 5 minuts a 180ºc amb el forn pre-escalfat, i els portarem a taula amb la salsa apart, per a napar (cobrir amb la salsa) just abans de menjar.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada