2 magrets d’ànec.
Sal i pebre negre molt.
Oli d’oliva.
12 prunes seques (sense ós).
¼ de got de vinagre de vi.
½ got de vi negre.
3 cullerades de sucre (de sopa).
En aquesta salsa també hi podem posar la meitat
de prunes i uns grans de raïm blanc.
Agafarem els magrets, ja nets, i els
sal-pebrarem. Ara amb una paella amb una gota d’oli, posarem els magrets del
costat del greix tocant a la paella calenta, a foc mig, fins que comencin a
deixar anar el greix fos.
Podem “planxar” una mica les peces per a que
deixin anar més fàcilment el greix. Un cop fetes d’aquest costat, li donarem el
tomb pel costat sense greix; prèviament recollirem aquest greix en un got i el
reservarem.
Acabada la cocció, tornarem a deixar els
magrets del costat del greix i posarem
una tapadora i apagarem el foc. El greix fos que “suïn” les peces, l’acabarem
afegint al got reservat.
En un cassó a part, posarem el vinagre, el
sucre, el vi negre i les prunes. Amb una cocció d’uns deu minuts, ja tindrem
les prunes estovades, ara afegirem el greix reservat al got, i ho deixarem uns dos
minuts al foc. Quan tinguem la salsa lligada, la deixarem refredar lleugerament, abans
de triturar-la amb el turmix.
També podem barrejar aquest suc amb brou de pollastre, a més del ví negre o enlloc del ví, per a suavitzar la salsa.
A part, tallarem els magrets a rodanxes d’uns
3 mm i els posarem a la safata del forn (de dins estaran una mica
crus encara). Els posarem al forn
de 3 a 5 minuts a 180ºc amb el forn pre-escalfat, i els portarem a taula amb la
salsa apart, per a napar (cobrir amb la salsa) just abans de menjar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada