Aquesta denominació, que ve a molts llibres de
cuina, es refereix a la forma de les patates allargades, la més popular de menjar les patates, des de que
jo era crio. També, se le denomina amb "patates a l'anglesa", fruït de l'enmirallament de la cuina de Londres a la cuina de Paris, fins ben entrat el segle XIX.
3 patates
Oli d’oliva
Sal.
Primer hem de pelar les patates, si estan
brutes de fang les podem rentar abans, i després, utilitzarem un ganivet petit
i esmolat.
Després tallarem les patates en medallons
paral·lels (amb l’ajut de la fusta de tallar), i alhora , aquest en tires
primes.
Les posarem a coure en una paella amb oli
abundant (ha de cobrir les patates). Si
n’hem de fer moltes, podem fer dos o tres tandes. Trigaran a coure uns
vuit o deu minuts (depèn de la temperatura de l’oli), llavors les escorrerem i
les posarem en un plat.
No passa res si un cop totes cuites les tornem
a incorporar un minut a l’oli al foc, quedaran totes calentes i cruixents.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada