dimarts, 12 d’agost del 2014

PATATES "A LA FRANCESA"




Aquesta denominació, que ve a molts llibres de cuina, es refereix a la forma de les patates allargades, la  més popular de menjar les patates, des de que jo era crio. També, se le denomina amb "patates a l'anglesa", fruït de l'enmirallament de la cuina de Londres a la cuina de Paris, fins ben entrat el segle XIX.

       3 patates
       Oli d’oliva
       Sal.

Primer hem de pelar les patates, si estan brutes de fang les podem rentar abans, i després, utilitzarem un ganivet petit i esmolat.

Després tallarem les patates en medallons paral·lels (amb l’ajut de la fusta de tallar), i alhora , aquest en tires primes.

Les posarem a coure en una paella amb oli abundant (ha de cobrir les patates). Si  n’hem de fer moltes, podem fer dos o tres tandes. Trigaran a coure uns vuit o deu minuts (depèn de la temperatura de l’oli), llavors les escorrerem i les posarem en un plat. 

No passa res si un cop totes cuites les tornem a incorporar un minut a l’oli al foc, quedaran totes calentes i cruixents.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada