Així com els cigrons o les mongetes ( en les seves diferents varietats ) precisen de llargues
coccions, que poden arribar a l'hora i mitja o dos en atmosfera oberta -depèn de la mida i
si son tendres o seques- ; no és aquest el cas de les llenties, que estaràn fetes amb mitja hora de
cocció.
Per a quatre persones:
Llenties en cru (1/2 kg)
Ceba (1/2 grossa)
Pebrot verd (optatiu)
Xoriço vermell picant o dolç tipus “vela”(1/2 xoriço)
Botifarrons (1) optatiu.
Llorer (2 fulles)
Alls (2 sencers)
Brou de carn o de pollastre (1 lt) o Aigua
1 ós de pernil o de vedella.
Sal ( 1 pessic)
També en aquesta recepta comencem enrossint la ceba i
el pebrot verd, als quals hi afegirem el xoriço tallat a rodanxes i el
botifarró que només tindran un parell de tombs.
Hi posarem el llorer i el alls, i ja podem abocar-hi
el brou o l'aigua i l'os de pernil o de vedella; al cap de mitja hora bullint a foc mitjà corregirem de sal, i ja podem
servir a taula.
Es costum que si en sobren d’un dia per l’altre s’hi
afegeix arròs, fent llenties amb arròs, que és un aliment més complet.
La cocció serà afegint aigua suficient per a l’arròs
d’un quart d’hora més.
Hi ha qui li posa patates, pebrot verd, pebrot
vermell, tomàquet o fins i tot naps, tot en cru, abans de la cocció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada