dimecres, 13 d’agost del 2014

LLENTIES AMB XORIÇO




        Així com els cigrons o les mongetes ( en les seves diferents varietats ) precisen de llargues    
        coccions, que poden arribar a l'hora i mitja o dos en atmosfera oberta -depèn de la mida i 
        si  son tendres o seques- ; no és aquest el cas de les llenties, que estaràn fetes amb mitja hora de 
        cocció.

           Per a quatre persones:

         Llenties en cru (1/2 kg)
         Ceba (1/2 grossa)
         Pebrot verd (optatiu)
         Xoriço vermell picant o dolç tipus “vela”(1/2 xoriço)
         Botifarrons (1) optatiu.
         Llorer (2 fulles)
         Alls (2 sencers)
         Brou de carn o de pollastre (1 lt) o Aigua
         1 ós de pernil o de vedella.
         Sal ( 1 pessic)

També en aquesta recepta comencem enrossint la ceba i el pebrot verd, als quals hi afegirem el xoriço tallat a rodanxes i el botifarró que només tindran un parell de tombs.

Hi posarem el llorer i el alls, i ja podem abocar-hi el brou o l'aigua i l'os de pernil o de vedella; al cap de mitja hora bullint a foc mitjà corregirem de sal, i ja podem servir a taula.
           
Es costum que si en sobren d’un dia per l’altre s’hi afegeix arròs, fent llenties amb arròs, que és un aliment més complet.

La cocció serà afegint aigua suficient per a l’arròs d’un quart d’hora més.

Hi ha qui li posa patates, pebrot verd, pebrot vermell, tomàquet o fins i tot naps, tot en cru, abans de la cocció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada