dilluns, 18 d’agost del 2014

CLOÏSSES EN SALSA VERDA




Per a quatre persones
 
                ½ kg. de cloïsses mitjanes
                2 alls
                1 branqueta de julivert.
                1 cul de got de ví blanc.
                1 cullerada de farina.
                ½ got d’aigua.
                Oli d’oliva.

A la paella calenta, amb un culet d’oli, i posarem a enrossir els alls tallats a làmines, i després   el julivert. A sobre hi abocarem les cloïsses un cop passades per l’aixeta.

Avui en dia, és difícil que portin sorra, doncs totes passen prèviament per una depuradora de marisc, no obstant, si en volem estar molt segurs, les posarem prèviament en remull amb aigua i sal (aigua salobre, imitant l’aigua de mar) un parell d’hores.

De pas comprovarem si hi ha alguna que no s'ha obert, es probable que aquesta si que estigui plena de sorra i a més sigui pudenta; així que la traurem.

Amb el foc ben viu, posarem una tapadora a la paella, i veurem com s’obren del tot, deixant anar molta escuma, en dos minuts tindrem totes les cloïsses obertes i cuites. Els cuiners moderns les treuen del foc tot just en obrir-se, tot i el millor gust fresc, discrepo quant als resultats per la salut, si arribem a menjar-les amb una diferència horària important, pot passar algun accident!

Ara hi afegirem el cul de got de vi blanc, que deixarem evaporar, i el mig got d’aigua amb la farina remenada , en dispersió.. A la paella, aquesta aigua amb farina, se’ns courà de cop, lligant amb el suc de les cloïsses, i espessint una mica la salsa.

Ja les tenim preparades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada