Comencem amb una llista de pizzes establertes fàcilment a la
cuina, a partir del que sol quedar a la nevera, en aquest cas, com que sempre
procuro tenir a la nevera gambes congelades, em trauran del pas fàcilment.
La massa de pizza, és de les més fàcils de
fer. Encara que un cop s’han provat de fer, totes resulten prou assequibles,
fins i tot per a un cuiner principiant.
Les masses de pizza, també són de les
que més variants admeten, i es troba així als receptaris, ja que admeten força
latitud de variació en els ingredients, n’hi ha que n’afegeixen ou, blat
integral, mantega o margarina, ... fins i tot sèsam o altres llavors i flocs de
civada.
massa
Per a dos pizzes, amb safata de forn elèctric
(22x22 cm).
1 got i mig de farina (180 gr).
1 pessic de sal.
1/3 de sobre de llevat químic -Royal- (5 gr.)
1 rajolí d’oli d’oliva (3 cullerades).
1/3 de got d’aigua (6 cl.)
Podem fer un munt de farina a sobre del marbre
(net) i abocar la resta al centre, com
diuen molts llibres de cuina, o agafar una carmanyola rodona, o una ensaladera,
i remenar-ho tot amb una cullera de fusta -es més net-
Quan acabi de formar-se la pasta, és
millor que remenem amb les mans (amassat), a sobre del taulell, ja a fora del
recipient.
Quan tinguem una bola bastant homogènia, de la consistència de la
plastilina, ja la podem deixar reposar una mitja hora com a mínim. Ens servirà
el mateix recipient, i la podem tapar amb un drap de cuina net i sec.
Fins
arribar aquí, potser ens caldrà afegir una mica d’aigua (gotes) o un polsim de
farina. No hem de tenir por de maltractar la massa de la pizza, ho aguanta molt
bé.
Pizza
de gambes i ou dur.
Totes les pizzes parteixen de la mateixa base:
l’equivalent a una pizza margarida: aplanarem la massa amb el corró (pot ser
des del corró de fusta a una botella de vidre), escampant una mica de farina
pel taulell i per les dos cares de la base, estirarem la massa fins assolir la
mida de la safata del forn i la girarem, per estirar-la en l’altre sentit, com
que farem servir una safata quadrada, li podem donar forma quadrada. Li donarem
un gruix d’uns 3mm.
Un cop estirada la massa, posarem una mica
d’oli untant el fons de la safata i l’encabirem a dins; si ens queda una mica
curta, la podem estirar fent pressió amb el palmell de la mà, i si ens queda
una mica llarga, la podem centrar i doblegar les vores, que aplanarem amb els
dits.
Podem donar-li un temps de calor abans de
seguir, posant la safata al forn un minut o dos, o seguir treballant-la en cru.
1 Base de pizza
4 cullerades de tomàquet triturat.
1/3 de sobre de formatge Mozzarella o
Emmental.
50 gr. Gambes petites pelades.
1 ou dur picat amb ganivet.
1 all picat amb ganivet.
Orenga.
Per a fer la pizza margarida, escamparem
quatre cullerades de tomàquet triturat i formatge mozzarella al gust (uns 50 o
70 gr). Si no tenim Mozzarella, podem fer la pizza amb Formatge emmental ratllat.
A sobre d’aquesta primera preparació i
posarem, també en cru, els camarons o gambes pelades, l’ou dur picat a mida
petita amb el ganivet, l’all picat i un polsim d’orenga (al gust).
Mentrestant, pre-escalfarem el forn a 180-200
ºC, i amb el forn calent, hi posarem la pizza.
En un quart d’hora la tindrem preparada per
portar a taula. Es millor deixar refredar
la safata del forn, i posar-la en
un plat, ajudats de dos espàtules, així no se’ns trencarà en tallar-la.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada