dimecres, 13 d’agost del 2014

LA PIZZA





Comencem amb una  llista de pizzes establertes fàcilment a la cuina, a partir del que sol quedar a la nevera, en aquest cas, com que sempre procuro tenir a la nevera gambes congelades, em trauran del pas fàcilment.

La massa de pizza, és de les més fàcils de fer. Encara que un cop s’han provat de fer, totes resulten prou assequibles, fins i tot per a un cuiner principiant.

Les masses de pizza, també són de les que més variants admeten, i es troba així als receptaris, ja que admeten força latitud de variació en els ingredients, n’hi ha que n’afegeixen ou, blat integral, mantega o margarina, ... fins i tot sèsam o altres llavors i flocs de civada. 

massa

Per a dos pizzes, amb safata de forn elèctric (22x22 cm).
              
               1 got i mig de farina (180 gr).
               1 pessic de sal.
               1/3 de sobre de llevat químic -Royal- (5 gr.)
               1 rajolí d’oli d’oliva (3 cullerades).
               1/3 de got d’aigua (6 cl.)

Podem fer un munt de farina a sobre del marbre (net) i abocar la resta  al centre, com diuen molts llibres de cuina, o agafar una carmanyola rodona, o una ensaladera, i remenar-ho tot amb una cullera de fusta -es més net-

Quan acabi de formar-se la pasta, és millor que remenem amb les mans (amassat), a sobre del taulell, ja a fora del recipient. 

Quan tinguem una bola bastant homogènia, de la consistència de la plastilina, ja la podem deixar reposar una mitja hora com a mínim. Ens servirà el mateix recipient, i la podem tapar amb un drap de cuina net i sec.

Fins arribar aquí, potser ens caldrà afegir una mica d’aigua (gotes) o un polsim de farina. No hem de tenir por de maltractar la massa de la pizza, ho aguanta molt bé.



Pizza de gambes i ou dur.

Totes les pizzes parteixen de la mateixa base: l’equivalent a una pizza margarida: aplanarem la massa amb el corró (pot ser des del corró de fusta a una botella de vidre), escampant una mica de farina pel taulell i per les dos cares de la base, estirarem la massa fins assolir la mida de la safata del forn i la girarem, per estirar-la en l’altre sentit, com que farem servir una safata quadrada, li podem donar forma quadrada. Li donarem un gruix d’uns 3mm.

Un cop estirada la massa, posarem una mica d’oli untant el fons de la safata i l’encabirem a dins; si ens queda una mica curta, la podem estirar fent pressió amb el palmell de la mà, i si ens queda una mica llarga, la podem centrar i doblegar les vores, que aplanarem amb els dits.


Podem donar-li un temps de calor abans de seguir, posant la safata al forn un minut o dos, o seguir treballant-la en cru.

       1 Base de pizza
       4 cullerades de tomàquet triturat.
       1/3 de sobre de formatge Mozzarella o Emmental.
       50 gr. Gambes petites pelades.
       1 ou dur picat amb ganivet.
       1 all picat amb ganivet.
       Orenga.

Per a fer la pizza margarida, escamparem quatre cullerades de tomàquet triturat i formatge mozzarella al gust (uns 50 o 70 gr). Si no tenim Mozzarella, podem fer la pizza amb Formatge emmental  ratllat. 

A sobre d’aquesta primera preparació i posarem, també en cru, els camarons o gambes pelades, l’ou dur picat a mida petita amb el ganivet, l’all picat i un polsim d’orenga (al gust).


 
Mentrestant, pre-escalfarem el forn a 180-200 ºC, i amb el forn calent, hi posarem la pizza.

En un quart d’hora la tindrem preparada per portar a taula. Es millor deixar refredar  la safata  del forn, i posar-la en un plat, ajudats de dos espàtules, així no se’ns trencarà en tallar-la.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada