dimecres, 13 d’agost del 2014

VERDURES BARREJADES AL WOK


La cocció al wok de les verdures, sempre anirà acompanyada d'una tapadora, que permetrà conservar el vapor de l'aigua que deixen anar les verdures durant la cocció, alhora que incrementa la temperatura.

Tallarem les verdures molt primes, per a una cocció al vapor més ràpida.

Per a quatre persones:

     3 o 4 pastanagues (depèn de la mida)
     500 gr. de mongeta "perona" (plana)
     1 Ceba dolça.
     Oli verge d'oliva (1 cullerada).
     Salsa de soja forta (1 cullerada).
     Una mica de llimona espremuda.
     Sal (al gust).
 
     Primer tallarem en làmines primes la pastanaga, i alhora, de les làmines en farem "bastonets".


     De igual mida tallarem les mongetes (beines), primer traurem les puntes (per llençar), després les
     tallarem en dos o tres trocets de llarg (depèn de la mida), i finalment en farem "bastonets".


     La Ceba, que podem posar-la o no (opcional), la tallarem en rodanxes primes, que quan es  
     separin    les capes, ens formaràn els bastonets.


      Primer pasarem la ceba al wok, sofregint una mica, amb molt poc oli, i després hi afegirem la
      pastanaga i la mongeta.
  

      En cinc minuts estarà feta, i la podem condimentar  i  posar com a plat principal o
      com  a guarniment per a un altre plat, per exemple de peix.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada