Per a quatre persones.
Si volem triomfar a l’hora de repartir els
talls, i fer una cocció més uniforme, demanarem al carnisser que ens tregui
l’ós, d’altra manera, ens farà destorb fins al final.
1 cuixa de corder desossada.
1 pebrot vermell
2 pebrots verds.
2 patates tallades a rodanxes.
1 ceba.
Sal i pebre recent molt.
El diferent temps de cocció de la cuixa
sencera i la resta d’ingredients (verdures), ens obligarà a coure la cuixa en
dos temps.
Primer, la salarem i posarem una mica de pebre, colpejant amb el
palmell de la mà, per a què s’agafi al greix de la cuixa. També lligarem la
peça amb fil de cotó. Podem utilitzar el forn tota la estona, o daurar primer
amb una rostidora o “cocotte”, amb una mica d’oli. Daurarem la peça fins que
ens agafi un bonic color per fora, però de dins estarà encara crua.
A la safata del forn o greixonera, hi posarem
una mica d’oli i l’escamparem amb els dits; primer disposarem un llit de les
rodanxes de patata, amb la cuixa, ja daurada, a sobre; el pebrot vermell, pebrot
verd i ceba, després de tallar-los a tires, els posarem pels costats i per
sobre.
Al forn, pre-escalfat a 180 ºC, el tindrem
d’una mitja hora a tres quarts, depenent de la mida de la peça. De tant en
quant, abocarem els sucs de la safata per sobre; si ens quedéssim sense suc, hi
podem afegir un got d’aigua o vi blanc.
Per evitar problemes a la taula, és millor
trinxar en rodanxes a la cuina, encara trobarem les parts més gruixudes una
mica rosades. Ho podem col·locar al forn un cop tallat i acabar la cocció.
Si ens arribés a sobrar, o ja directament, ho
podem posar en adobament a la nevera, amb una mica de farigola, i unes gotes de vinagre; l’endemà
estarà espectacular.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada