dilluns, 18 d’agost del 2014

CUIXA DE CORDER AL FORN




Per a quatre persones.

Si volem triomfar a l’hora de repartir els talls, i fer una cocció més uniforme, demanarem al carnisser que ens tregui l’ós, d’altra manera, ens farà destorb fins al final.

                     1 cuixa de corder desossada.
                     1 pebrot vermell
                     2 pebrots verds.
                     2 patates tallades a rodanxes.
                     1 ceba.
                     Sal i pebre recent molt.

El diferent temps de cocció de la cuixa sencera i la resta d’ingredients (verdures), ens obligarà a coure la cuixa en dos temps.

Primer, la salarem i posarem una mica de pebre, colpejant amb el palmell de la mà, per a què s’agafi al greix de la cuixa. També lligarem la peça amb fil de cotó. Podem utilitzar el forn tota la estona, o daurar primer amb una rostidora o “cocotte”, amb una mica d’oli. Daurarem la peça fins que ens agafi un bonic color per fora, però de dins estarà encara crua.


A la safata del forn o greixonera, hi posarem una mica d’oli i l’escamparem amb els dits; primer disposarem un llit de les rodanxes de patata, amb la cuixa, ja daurada, a sobre; el pebrot vermell, pebrot verd i ceba, després de tallar-los a tires, els posarem pels costats i per sobre.



Al forn, pre-escalfat a 180 ºC, el tindrem d’una mitja hora a tres quarts, depenent de la mida de la peça. De tant en quant, abocarem els sucs de la safata per sobre; si ens quedéssim sense suc, hi podem afegir un got d’aigua o vi blanc.

Per evitar problemes a la taula, és millor trinxar en rodanxes a la cuina, encara trobarem les parts més gruixudes una mica rosades. Ho podem col·locar al forn un cop tallat i acabar la cocció.





Si ens arribés a sobrar, o ja directament, ho podem posar en adobament a la nevera, amb una mica de  farigola, i unes gotes de vinagre; l’endemà estarà espectacular.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada