1
col-i-flor
Aigua,
sal
Per a la beixamel:
2
cullerades de farina
1
cul de got d’oli (1 dit)
1/
2 litre de llet.
Nou
moscada
Pebre
negre molt. Sal.
Per a gratinar:
Cansalada
a daus, passada per la paella.100 gr.
Formatge
ratllat (emmental) 150 gr.
Farem la col-i-flor a trossos petits,
començant per la base, i desgranant les diferents branques. La rentarem en un
bol i la posarem la cassola amb cinc dits d’aigua.
La posarem al foc i taparem amb una tapadora
amb vàlvula (pirex). Als vint minuts, ja podrem treure la col-i-flor-escorrent-la
i posant-la a una plata del forn, que pot ser la greixera.
Apart farem la beixamel, primer una roux amb
l’oli calent i la farina, i a continuació, hi afegirem la llet. Mentre arrenca
el bull, i posarem un pessic de sal, el pebre negre i la nou moscada ratllada a
sobre, i remenarem amb una cullera de fusta (per no ratllar el cassó)
En una paella amb dos gotes d’oli, hi
sofregirem la cansalada viada.
Abocarem a sobre la col-i-flor la canasalada
sofregida, la beixamel, i al final el formatge ratllat. Tot plegat, anirà al
forn , a 180 ºC ,un quart d’hora aprox. fins que es gratini el formatge. (el
conjunt ha de deixar anar molta aigua, encara que l'haguem escorregut bé).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada