dimecres, 13 d’agost del 2014

COL-I-FLOR GRATINADA




                1 col-i-flor
                Aigua, sal

                Per a la beixamel:
                2 cullerades de farina
                1 cul de got d’oli (1 dit)
                1/ 2 litre de llet.
                Nou moscada
                Pebre negre molt. Sal.
                
                Per a gratinar:
                Cansalada a daus, passada per la paella.100 gr.
                Formatge ratllat (emmental) 150 gr.
               
Farem la col-i-flor a trossos petits, començant per la base, i desgranant les diferents branques. La rentarem en un bol i la posarem la cassola amb cinc dits d’aigua. 

La posarem al foc i taparem amb una tapadora amb vàlvula (pirex). Als vint minuts, ja podrem treure la col-i-flor-escorrent-la i posant-la a una plata del forn, que pot ser la greixera.

Apart farem la beixamel, primer una roux amb l’oli calent i la farina, i a continuació, hi afegirem la llet. Mentre arrenca el bull, i posarem un pessic de sal, el pebre negre i la nou moscada ratllada a sobre, i remenarem amb una cullera de fusta (per no ratllar el cassó)

En una paella amb dos gotes d’oli, hi sofregirem la cansalada viada.

Abocarem a sobre la col-i-flor la canasalada sofregida, la beixamel, i al final el formatge ratllat. Tot plegat, anirà al forn , a 180 ºC ,un quart d’hora aprox. fins que es gratini el formatge. (el conjunt ha de deixar anar molta aigua, encara que l'haguem escorregut bé).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada