3 o 4 ous frescos.
½ kg d’espinacs en fresc, ó 200 gr d’espinacs
descongelats
50 gr. de fesols cuits (mongeta blanca).
(opcional).
1 all.
Oli d’oliva i sal.
Els espinacs frescos, després de netejar-los
fulla per fulla i treure la part dura de les tiges (de color rosa), no cal que
els bullim. Els podem posar amb unes gotes d’oli en una paella gran amb una
tapa, i es couran mig al vapor, deixant anar l’aigua .
Quan estan cuits, hauran
minvat a una cinquena part del seu volum inicial.
Els canviarem a una paella mitjana (de 22 cm),
millor anti-adherent. A part, batrem els ous, amb un pessic de sal. Hi afegirem
els fesols i un all picat fi amb el ganivet.
Un cop incorporats els ous, remenarem amb una
cullera de fusta, per a que l’ou qualli a tota la superfície, deixarem acabar
de quallar en repòs, i amb l’ajut d’un plat o tomba-truites, la girarem.
La
deixarem un minut i mig o dos per aquesta altra cara, i podem repetir la
operació, per a que mai ens quedi crua de dins.
La servirem amb la cara més
bonica a la vista.
També la podem fer amb fessols cuits, escorreguts i saltats, abans de barrejar-los amb els espinacs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada