divendres, 15 d’agost del 2014

TRUITA D'ESPINACS




                  3 o 4 ous frescos.
                  ½ kg d’espinacs en fresc, ó 200 gr d’espinacs descongelats
                  50 gr. de fesols cuits (mongeta blanca). (opcional).
                  1 all.
                  Oli d’oliva i sal.

Els espinacs frescos, després de netejar-los fulla per fulla i treure la part dura de les tiges (de color rosa), no cal que els bullim. Els podem posar amb unes gotes d’oli en una paella gran amb una tapa, i es couran mig al vapor, deixant anar l’aigua .

Quan estan cuits, hauran minvat a una cinquena part del seu volum inicial.
 
Els canviarem a una paella mitjana (de 22 cm), millor anti-adherent. A part, batrem els ous, amb un pessic de sal. Hi afegirem els fesols i un all picat fi amb el ganivet.

Un cop incorporats els ous, remenarem amb una cullera de fusta, per a que l’ou qualli a tota la superfície, deixarem acabar de quallar en repòs, i amb l’ajut d’un plat o tomba-truites, la girarem.

La deixarem un minut i mig o dos per aquesta altra cara, i podem repetir la operació, per a que mai ens quedi crua de dins.

La servirem amb la cara més bonica a la vista.

També la podem fer amb fessols cuits, escorreguts i saltats, abans de barrejar-los amb els espinacs.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada