dimarts, 12 d’agost del 2014

ARRÒS QUATRE DELICIES



                          
És un plat extremadament fàcil de fer, només cal pensar en els ingredients per a que no ens faltin. L’ingredient bàsic (l’arròs) el podem tenir ja cuit, com fan els restaurants xinesos, o preparar-lo per a la ocasió.

               Arròs blanc bullit (300 gr.
               Pèsols congelats  (50 gr.)
               Gambes  petites pelades congelades (poden ser millor ja cuites).50 gr.
               All (1 o dos)
               Cansalada viada (bacon) a tires. 50gr.
               Truita a la francesa (d’un o dos ous)
               Oli verge d’oliva.
               Salsa de soja (forta) –japonesa-

En un cassó bullirem l’arròs,( un sarpat per a cada comensal, mes un de propina) apagant el foc quan estigui gairebé ja cuit (no ha de quedar amb els grans massa flonjos). El deixarem reposar dins l’aigua calenta fins que estigui al seu punt i pararem la cocció abocant-hi un parell de gots d’aigua freda. 

Reservarem.

Preparem la truita a la francesa, en una paella amb una gota d’oli (bastant estricta, no com les de l’Arguiñano, que hi  aboca tot un cul de paella). Batrem l’ou en un plat fondo amb un pessic de sal i l’aboquem sobre la paella calenta al foc, deixarem escampar per tot el fons amb un lleuger moviment del canell, i quan comenci a estar quallada, la tancarem, primer un terç i després l’altre extrem, li podem donar la volta a l’aire amb la paella amb un moviment del canell, o ajudar-nos de la punta d’una forquilla.

 Reservarem, i la tallarem a trossets amb unes tisores.



A part, haurem descongelat els pèsols i les gambes petites pelades (camarons), tallarem l’all a trossets petits i el sofregirem amb una mica d’oli, afegint les gambes, i posteriorment els pèsols. Ara ja podem afegir-hi la cansalada viada a tires, i saltar el conjunt una mica, abans d’afegir-hi la truita a la francesa i l’arròs blanc, que deixarem fregir una mica.

 
Un cop l’haguem sofregit una mica, sense deixar de remenar amb una cullera de fusta, per a què no se’ns empegui , hi posarem la salsa de soja (a voluntat, sense deixar però que se’ns entolli), remenarem i Ja el tenim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada