diumenge, 10 d’agost del 2014

SOPA DE PEIX



 Les sopes de peix, són molt variades, i n’hi ha per tots els gustos, amb crostons de pa, amb fideus o altra pasta petita, amb arròs,... però sobretot, n’hi ha amb força peix (com una boullavesa), amb poc peix i triat (lluç o rap esmicolats), amb musclos o amb cloïsses.

Després d’haver hagut de menjar per força, al menjador escolar, unes sopes de peix amb molts musclos, i peix divers esmicolat, ara m’estimo més  que només hi sigui el brou. Això presenta l’avantatge que es pot fer a partir d’un fumet de peix que tinguem al congelador, per a preparar altres plats, com un suquet, un arròs a banda, una fideuà o una paella.

La base és un sofregit de ceba i tomàquet, i el temps de cocció, serà bàsicament el del sofregit mes la pasta.
              Oli d’oliva verge (dos cullerades)
             1/2 Ceba.1 fulla de llorer.
             1/3  part del pot de tomàquet triturat. (70 gr.)
             Tres o quatre grans de fonoll (llavors).
             1/2 litre de fumet de peix.
             1 punyat de fideus prims (nº 0 o nº2).
             Sal i pebre recent molt.

Començarem  el sofregit, enrossint la ceba, que podem portar una mica més al punt de melmelada, afegint mig got d’aigua i deixant-la evaporar, remenant una mica per a que no se’ns cremi. Ara i podem afegir els grans de fonoll ( a Andalusia, els agrada més el comí), i el tomàquet triturat.


 Quan comença  a perdre l’aigua del tomàquet, ja tenim preparat el sofregit. Afegirem el fumet de peix i el podem allargar una mica amb aigua, depenent del nombre de comensals. Quan arrenqui el bull, hi tirarem la pasta, corregint de sal i afegint pebre.


 Quan estigui feta la pasta, ja podem servir.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada