Les sopes de peix, són molt variades, i n’hi ha per tots els gustos, amb crostons de pa, amb fideus o altra pasta petita, amb arròs,... però sobretot, n’hi ha amb força peix (com una boullavesa), amb poc peix i triat (lluç o rap esmicolats), amb musclos o amb cloïsses.
Després d’haver hagut de menjar per força, al
menjador escolar, unes sopes de peix amb molts musclos, i peix divers
esmicolat, ara m’estimo més que només hi
sigui el brou. Això presenta l’avantatge que es pot fer a partir d’un fumet de
peix que tinguem al congelador, per a preparar altres plats, com un suquet, un
arròs a banda, una fideuà o una paella.
La base és un sofregit de ceba i tomàquet, i
el temps de cocció, serà bàsicament el del sofregit mes la pasta.
Oli d’oliva verge (dos cullerades)
1/2 Ceba.1 fulla de llorer.
1/3
part del pot de tomàquet triturat. (70 gr.)
Tres o quatre grans de fonoll (llavors).
1/2 litre de fumet de peix.
1 punyat de fideus prims (nº 0 o nº2).
Sal i pebre recent molt.
Començarem
el sofregit, enrossint la ceba, que podem portar una mica més al punt de
melmelada, afegint mig got d’aigua i deixant-la evaporar, remenant una mica per
a que no se’ns cremi. Ara i podem afegir els grans de fonoll ( a Andalusia, els
agrada més el comí), i el tomàquet triturat.
Quan comença a perdre l’aigua del tomàquet, ja tenim
preparat el sofregit. Afegirem el fumet de peix i el podem allargar una mica
amb aigua, depenent del nombre de comensals. Quan arrenqui el bull, hi tirarem
la pasta, corregint de sal i afegint pebre.
Quan estigui feta la pasta, ja podem servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada