dimecres, 13 d’agost del 2014

FAVETES AMB CANSALADA




Partirem de favetes congelades (ja desgranades). Si les hem tret del congelador amb temps (tres o quatre hores abans) ja les tindrem a punt de netejar-les i escórrer-les, si no hi hem pensat, sempre podem recórrer al microones, o descongelar-les amb aigua freda.

La mateixa recepta podem fer amb els pèsols.

            Favetes congelades (400 gr.)
            All (un o dos)
            ½ ceba dolça o tendra.
            Cansalada viada a tires.
            Oli d’oliva verge.
            Sal.
            Pebre negre.

Hi ha restaurants que serveixen aquest plat amb les favetes pelades, és una mica entretingut, però justifica el preu, ja que les favetes canvien de gust sense la pell. Si a sobre les faves fossin tendres, la sensació (i el preu) és genial. Aquí ho farem ràpid i barat, com volem que sigui la cuina de casa.

Descongelarem les favetes, abocant-les  després en l’aigua calenta, en un cassó al foc, i ho deixarem uns tres minuts. Ara ja les podem escórrer.

Apart tindrem una paella amb un cul d’oli, on sofregirem la ceba tallada a trossets petits; quan estigui una mica enrossida, hi afegirem l’all tallat a làmines i la cansalada viada a tires (unes dos o tres cullerades).

Un cop remenada la barreja, hi abocarem les favetes, i ho deixarem coure tot en conjunt uns cinc minuts, remenant amb la cullera de fusta un parell de vegades.
Posarem un pessic de sal, i pebre negre molt mentre remenem.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada