dimecres, 13 d’agost del 2014

"PLAT DE L'ESTUDIANT"





Per la seva rapidesa i economia de mitjans, és un plat que es pot arribar a fer moltes vegades, i amb el que queda per la nevera.

Bàsicament, son llegums de pot (cigrons o mongetes), i és una manera una mica més civilitzada de menjar-los que atacant el pot amb una forquilla.

               Llegums cuits (1/2 pot de 250 gr.)
               Tomàquet triturat o Ketchup.
               ½ ceba.
               Xoriç tallat a taquets  (optatiu)
               1 ou dur.
               Oli.

S’escorren i renten sota l’aixeta els llegums, amb l’ajut de la escorredora de reixeta.

En una paella amb una mica d’oli. Es sofregeix la ceba, i s’incorpora el tomàquet triturat per a que perdi l’aigua. Si és ketchup el que tenim, es pot posar després d’incorporar els llegums. També hi podem posar el xoriç.

Incorporem els llegums, que saltarem una mica. Ara afegim l’ou dur picat amb el ganivet.

Ja ho tenim. Bon profit!


A la "tele" he vist la mateixa recepta, feta pels germans Torres, amb la variant de pebrots del piquillo.


En lloc de l’ou dur, i podríem afegir cansalada viada a tires, i tindríem el plat favorit del Bud Spencer, a totes les pel·lícules (Spaghetti western) que feia, “frijoles con bacon”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada