diumenge, 10 d’agost del 2014

SPAGHETTI DI MARE




            Spaghetti del nº 3 (210 gr.)
            Tomàquet triturat ( 150 gr.)
            Cloïses de bona mida –gallegues- (150 gr.)
            Oli d’Oliva (3 cullerades)      
            All (2)
            Ceba (1/2)
            Aigua (1/2 got)
            Farina (1 cullerada de postres)
            Orenga, Julivert.
            Sal, Pebre negre molt.
            Formatge tipus emmental (ratllat) 100 gr.

Posarem en una paella dos cullerades d’oli d’oliva i els alls picats; al cap d’un estona, el julivert, i tot seguint les cloïsses vives, que s’obriran al foc. Podem afegir una tapa per a donar un punt més de calor.

Quan s’hagin obert les cloïsses, les reservarem i posarem la ceba trinxada amb el ganivet, per a sofregir-la. Enrossida la ceba afegirem el tomàquet, i al cap d’uns tres minuts, durant els quals remenarem el sofregit, hi afegirem una mica de farina dissolta en aigua.

Ara, quan hagi espessit una mica, afegirem les cloïsses i una mica d’orenga.

En una cassola apart bullirem la pasta, que deixarem una mica ”al dente”, l’escorrerem , la posarem en un bol gran i ample i tot seguit i afegirem el sofregit amb les cloïsses.

Servirem a taula posant en un bol petit apart el formatge i també el molinet del pebre.

Aquesta recepta té variants amb musclos oberts al vapor enlloc de les cloïsses, o totes dues coses, o tellerines petites. Me l’estimo més tal i com està descrita.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada