Spaghetti
del nº 3 (210 gr.)
Tomàquet
triturat ( 150 gr.)
Cloïses
de bona mida –gallegues- (150 gr.)
Oli
d’Oliva (3 cullerades)
All (2)
Ceba (1/2)
Aigua
(1/2 got)
Farina
(1 cullerada de postres)
Orenga,
Julivert.
Sal,
Pebre negre molt.
Formatge
tipus emmental (ratllat) 100 gr.
Posarem en una paella dos cullerades d’oli d’oliva i
els alls picats; al cap d’un estona, el julivert, i tot seguint les cloïsses
vives, que s’obriran al foc. Podem afegir una tapa per a donar un punt més de
calor.
Quan s’hagin obert les cloïsses, les reservarem i
posarem la ceba trinxada amb el ganivet, per a sofregir-la. Enrossida la ceba
afegirem el tomàquet, i al cap d’uns tres minuts, durant els quals remenarem el
sofregit, hi afegirem una mica de farina dissolta en aigua.
Ara, quan hagi espessit una mica, afegirem les
cloïsses i una mica d’orenga.
En una cassola apart bullirem la pasta, que deixarem
una mica ”al dente”, l’escorrerem , la posarem en un bol gran i ample i tot
seguit i afegirem el sofregit amb les cloïsses.
Servirem a taula posant en un bol petit apart el formatge
i també el molinet del pebre.
Aquesta recepta té variants amb musclos oberts al
vapor enlloc de les cloïsses, o totes dues coses, o tellerines petites. Me
l’estimo més tal i com està descrita.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada