dimecres, 13 d’agost del 2014

CARBASSÓ FREGIT


La recepta es pot fer amb diferents variants, amb farina i ou, com si fossin bunyols,  només amb farina, tallant el carbassó a rodanxes o al llarg (com en aquesta foto).

         Un o dos carbassons
         Sal (al gust)
         Farina
         Ou (opcional)
         Oli abundant (per fregir)

     El carbassó, un cop el tenim tallat i amb una mica (molt poca) de sal, començarà a "suar" aigua,
    fins el punt què el fons del plat ens apareixerà mullat.

     Així què el deixarem repossar uns deu/quinze minuts, i no ens caldrà mullar-lo per a que quedi
     recobert de farina. Es per això també, que no ens caldrà posar-li ou per a fregir l'arrebossat.

     El deixarem una mica torrat, abans de treure´l, i si els comensals triguen una mica, potser ens
     caldrà tornar-lo a posar a l'oli calent, per a acabar-lo de fregir i que ens quedi cruixent, ja
     que fàcilment continuarà traient aigua ( i estovant l'arrebossat).

     La mateixa recepta, la podem fer amb albergínia, i tindrem les mateixes precaucions, de deixar-la
     treure l'aigua, abans de fregir-la.

     Afegint altres verdures, com pot ser la pastanaga i/o la carabassa, el pebrot vermell,...i tallant-les en bastonets, podem fer la "tempura" dels japonesos, només amb farina per a fregir amb una mica d'aigua,  fent  una massa més haviat líquida.

     

 Sempre podem posar algún tovalló de paper per a escòrrer l'oli sobrant.




1 comentari: