La recepta es pot fer amb diferents variants, amb farina i ou, com si fossin bunyols, només amb farina, tallant el carbassó a rodanxes o al llarg (com en aquesta foto).
Un o dos carbassons
Sal (al gust)
Farina
Ou (opcional)
Oli abundant (per fregir)
El carbassó, un cop el tenim tallat i amb una mica (molt poca) de sal, començarà a "suar" aigua,
fins el punt què el fons del plat ens apareixerà mullat.
Així què el deixarem repossar uns deu/quinze minuts, i no ens caldrà mullar-lo per a que quedi
recobert de farina. Es per això també, que no ens caldrà posar-li ou per a fregir l'arrebossat.
El deixarem una mica torrat, abans de treure´l, i si els comensals triguen una mica, potser ens
caldrà tornar-lo a posar a l'oli calent, per a acabar-lo de fregir i que ens quedi cruixent, ja
que fàcilment continuarà traient aigua ( i estovant l'arrebossat).
La mateixa recepta, la podem fer amb albergínia, i tindrem les mateixes precaucions, de deixar-la
treure l'aigua, abans de fregir-la.
Afegint altres verdures, com pot ser la pastanaga i/o la carabassa, el pebrot vermell,...i tallant-les en bastonets, podem fer la "tempura" dels japonesos, només amb farina per a fregir amb una mica d'aigua, fent una massa més haviat líquida.
Sempre podem posar algún tovalló de paper per a escòrrer l'oli sobrant.
Bona pinta vaig a provar - ho
ResponElimina