diumenge, 10 d’agost del 2014

TAGLIATELLE A L'AMATRICIANA


 
            Tagliatelle frescos (300 gr.)
            Tomàquet triturat ( 150 gr.)
            Cansalada viada fresca (150 gr.)
            Oli d’Oliva (4 cullerades)
            Ceba (1/2)
            Bitxo (2) cayena.
            Sal, Pebre negre molt.
            Formatge mantxego (ratllat) ó pecorino -d’ovella-.

            Posarem a coure la pasta, amb força aigua bullint i una mica de sal, en una olla fonda (l’olla de pasta) on ens hi cabran gairebé sencers dempeus, i una vegada cuita, serà millor una mica “al dente” que massa feta; la tindrem en uns cinc minuts (es pasta fresca). 

Si no ha acabat de coure la deixarem una estona en l’aigua calenta; i  si ja està al punt, millor que la escorrem, o parem la cocció amb una mica d’aigua freda afegida a la cassola (un o dos gots).

En una paella on hi posarem tomàquet (aquí hi valen totes les precaucions respecte de les paelles anti-adherents), passarem primer la cansalada amb una cullerada d’oli; la deixarem enrossir per tots el costat i la reservarem fins el final. 

Afegirem tres cullerades d’oli d’oliva i posarem els bitxos i la ceba trinxada amb el ganivet. Deixarem sofregir la ceba amb els bitxos, que traurem finalment, i afegirem el tomàquet triturat, que deixarem uns deu minuts fins que s’acabi de fer.

En un bol gran posarem la pasta escorreguda, el sofregit de tomàquet i ceba i una vegada remenat, les tires de cansalada viada que havíem reservat.

Servirem a taula amb un bol  amb el formatge al costat i el molinet del pebre negre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada