El peix fregit, és un plat gairebé universal,
i una institució a la Gran Bretanya, amb el “fish and chips”.
Aquí, podem
arribar a fer una fritada amb “pelayas” (solla petita), seitó i calamars.
A Andalusia, el “pescaïto frito”, pot anar des
de peix petit, com el sonso, el llucet de bou, el seitó en rams, a fins i tot
el pop.
El més habitual a les nostres cases, es però,
el lluç, el rap (normalment en rodanxes), el llenguado i similars o la bruixa (sencers o en filets), per preparar altres peixos, com el turbot, el
nero, el besuc, etc., haurem de filetejar-los abans.
1/2
lluç,( tallat a rodanxes o en dos filets)
Farina
en un plat.
Oli
d’oliva.
La preparació és força senzilla, primer el
passarem per farina (per a que no s’assequi en la cocció), i després el posarem
en una paella amb un cul d’oli d’oliva, un dos minuts per cada cara.
El podem acompanyar amb el que vulguem; a la
foto hi apareixen pèsols amb ceba, saltats a la paella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada