dilluns, 18 d’agost del 2014

PEIX FREGIT



 
El peix fregit, és un plat gairebé universal, i una institució a la Gran Bretanya, amb el “fish and chips”.

Aquí, podem arribar a fer una fritada amb “pelayas” (solla petita), seitó i calamars.

A Andalusia, el “pescaïto frito”, pot anar des de peix petit, com el sonso, el llucet de bou, el seitó en rams, a fins i tot el pop.

El més habitual a les nostres cases, es però, el lluç, el rap (normalment en rodanxes), el llenguado i similars o la bruixa (sencers o en filets),  per preparar altres peixos, com el turbot, el nero, el besuc, etc.,  haurem de filetejar-los abans.

                1/2 lluç,( tallat a rodanxes o en dos filets)
                Farina en un plat.
                Oli d’oliva.

La preparació és força senzilla, primer el passarem per farina (per a que no s’assequi en la cocció), i després el posarem en una paella amb un cul d’oli d’oliva, un dos minuts per cada cara.

El podem acompanyar amb el que vulguem; a la foto hi apareixen pèsols amb ceba, saltats a la paella.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada