diumenge, 10 d’agost del 2014

FIDEUS THAI



Fideus tailandesos i japonesos (de blat).

Per a la preparació d’aquests fideus, hem de saber que son considerats com “pasta ràpida”, amb una precocció al vapor, i assecats. Primer farem la base dels plat, preparant unes verdures al wok, i a continuació afegirem la poca carn de pollastre o porc, i el poc peix que li toca (gambes obertes i/o potes de calamar).

Quan estigui fet tot, a foc ràpid, i afegirem el brou de pollastre, aigua i/o la llet de coco, i a continuació els fideus (que poden haver-se cuit abans (en poca estona) amb un brou d’aigua amb tonyina seca i altres espècies, a l’estil japonès.

     Per a quatre persones

             Fideus tailandesos (200 gr.)
             100 gr. de pit de pollastre.
             8 gambes pelades.
             50 gr. de potes de calamar i/o sèpia.
             ½ albergínia.
             1 pastanaga.
             ½ ceba.
             Oli fregit (de carn i/o verdures).
             Oli d’oliva en cru.
             Salsa de Soja forta (2 cullerades).
             Brou de pollastre (20 cl.)
             Aigua (40 cl)      
             Un pessic de sal.

Primer de tot, tallarem el pollastre en daus, i el posarem a adobar amb una mica de sal, oli fregit i salsa de soja ( i ha receptaris que demanen glutamat monosòdic, però crec que no li fa falta).

Pelarem la ceba i la pastanaga, i els tallem, la primera picada una mica gruixuda, i la pastanaga , primer per la meitat (per aconseguir una base de recolzament) i després a làmines primes.

El carabassó també el tallarem igual, (només rentant la pell). Amb les verdures, farem un saltat al wok, amb un rajolí d’oli i el taparem amb una tapa de vidre pirex, mentre contínua el foc, a efectes de que es quedi cobat.

Quan tinguem gairebé cuites les verdures (gairebé al propi vapor), hi afegirem el pit de pollastre marinat, i remenarem amb una cullera de fusta i afegirem els bocins de potes de calamar i les gambes (podem continuar amb la cocció al vapor reposant la tapa).

Els tailandesos, ara hi afegirien la llet de coco i el picant (opcionals).  
                   
Quan ho tenim tot ja “saltat”, afegim el brou de pollastre, que pot ser d’un concentrat,  l’aigua addicional i tant aviat com torni a bullir, els fideus pre-cuits. Tornarem a tapar el conjunt, després de remenar amb la cullera de fusta. 

Quan estiguin ja mig cuits (dos o tres minuts), tornarem a remenar, apagarem el foc i el deixarem una estona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada