Fideus
tailandesos i japonesos (de blat).
Per a la preparació d’aquests fideus, hem de
saber que son considerats com “pasta ràpida”, amb una precocció al vapor, i
assecats. Primer farem la base dels plat, preparant unes verdures al wok, i a
continuació afegirem la poca carn de pollastre o porc, i el poc peix que li
toca (gambes obertes i/o potes de calamar).
Quan estigui fet tot, a foc ràpid, i afegirem
el brou de pollastre, aigua i/o la llet de coco, i a continuació els fideus
(que poden haver-se cuit abans (en poca estona) amb un brou d’aigua amb tonyina
seca i altres espècies, a l’estil japonès.
Per a
quatre persones
Fideus tailandesos (200 gr.)
100 gr. de pit de pollastre.
8 gambes pelades.
50 gr. de potes de calamar i/o sèpia.
½ albergínia.
1 pastanaga.
½ ceba.
Oli fregit (de carn i/o verdures).
Oli d’oliva en cru.
Salsa de Soja forta (2 cullerades).
Brou de pollastre (20 cl.)
Aigua (40 cl)
Un pessic de sal.
Primer de tot, tallarem el pollastre en daus,
i el posarem a adobar amb una mica de sal, oli fregit i salsa de soja ( i ha
receptaris que demanen glutamat monosòdic, però crec que no li fa falta).
Pelarem la ceba i la pastanaga, i els tallem,
la primera picada una mica gruixuda, i la pastanaga , primer per la meitat (per
aconseguir una base de recolzament) i després a làmines primes.
El carabassó
també el tallarem igual, (només rentant la pell). Amb les verdures, farem un
saltat al wok, amb un rajolí d’oli i el taparem amb una tapa de vidre pirex,
mentre contínua el foc, a efectes de que es quedi cobat.
Quan tinguem gairebé cuites les verdures
(gairebé al propi vapor), hi afegirem el pit de pollastre marinat, i remenarem
amb una cullera de fusta i afegirem els bocins de potes de calamar i les gambes
(podem continuar amb la cocció al vapor reposant la tapa).
Els tailandesos, ara hi afegirien la llet de
coco i el picant (opcionals).
Quan estiguin ja mig cuits (dos o tres minuts), tornarem a remenar, apagarem el foc i el deixarem una estona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada