La massa de base serà la mateixa que a les
pizzes anteriors, i també els primers passos, encabir la massa a la safata, les
quatre cullerades de tomàquet triturat, escampades amb el revés de la cullera,
el formatge per a fondre, només canviaran els ingredients finals.
Es pot fer un amassat a base de manipulacions, o de temps (mínim 2 hores), per a dessenvolupar la proteïna de la farina de blat, obtenint una massa elàstica.
1 Base de pizza
4 cullerades de tomàquet triturat.
1/3 de sobre de formatge Mozzarella ratllada
1/3 de sobre de formatge Emmental ratllat
½ sobre de formatge tipus mahó ratllat (filat),
o bé formatge parmiggiano.
1/2 porció de formatge roquefort, blau, o gorgonzola.
Orenga.
A sobre d’aquesta primera preparació i
posarem, els quatre formatges, ratllats
o a trossets , amb un polsim d’orenga (al gust).
Podriem doblar
la quantitat de mozzarella o emmental i afegir-hi manxego ratllat o peccorino
(d’ovella) enlloc del formatge de mahó filat.
Mentrestant, pre-escalfarem el forn a 180-200
ºC, i amb el forn calent, hi posarem la pizza.
En un quart d’hora la tindrem preparada per
portar a taula. Es millor deixar refredar
la safata del forn, i posar-la en
un plat, ajudats de dos espàtules, així no se’ns trencarà en tallar-la.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada