diumenge, 10 d’agost del 2014

ROSSEJAT DE FIDEUS





Si bé la elaboració d’una paella o una fideuà “partint de zero”, requereix bastant més d’aquesta cuina ràpida a la que ens hem acostumat, hi ha plats com l’arròs a banda, el rossejat d’arròs i el rossejat de fideus, que ens poden quedar en poca estona, partint de tenir un fumet preparat (d’elaboració pròpia o comprat).

Si bé les fideuà (i per tant aquest plat també) es fan al delta amb fideu prim (fideus del 0 ó màxim fideu del 2), a la part de València els agrada trobar el gust del fideu més destacat (al dente), fent els plats amb fideu gros del 5 o fideu perla (el foradat al centre).

            Fideu del 2 (250 gr.)
            Pebrot verd (1/2)
            Pebrot vermell (1)
            Ceba (1/2)
            Tomàquet triturat (100 gr).
            Oli d’oliva verge.(4 cullerades)
            Fumet de peix (1/2 litre)

En una paella per a fer arròs, hi posarem l’oli i la ceba a sofregir. Una vegada enrossida, hi afegirem el tomàquet uns tres minuts més.

Tallarem a tires primes els pebrot verd i el pebrot vermell, i els afegirem quan el sofregit de tomàquet hagi perdut l’excés d’aigua.

            Remenarem el sofregit amb els pebrots a tires, fins que aquests, també comencin a enrossir.


Ara hi afegirem els fideus, que deixarem reposar una mica amb l’oli del sofregit, remenat-los fins que quedin també enrossits (uns dos minuts).
           
Hi afegirem el fumet de peix calent (el podem escalfar en un cassó apart o al microones). De fet, si els volem una mica “al dente”, hi posarem una mica menys (per cobrir els fideus i prou), sempre en podem afegir una mica més abans de tancar la cocció.


Un cop cuits, podem apagar el foc i tapar la paella (no abans), de fet, la dita popular de “els fideus esperen a l’amo”, és ben certa, podem esperar una mica a servir-los, al revés que amb la paella.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada