Si bé la elaboració d’una paella o una fideuà “partint
de zero”, requereix bastant més d’aquesta cuina ràpida a la que ens hem acostumat,
hi ha plats com l’arròs a banda, el rossejat d’arròs i el rossejat de fideus,
que ens poden quedar en poca estona, partint de tenir un fumet preparat (d’elaboració
pròpia o comprat).
Si bé les fideuà (i per tant aquest plat també) es fan
al delta amb fideu prim (fideus del 0 ó màxim fideu del 2), a la part de
València els agrada trobar el gust del fideu més destacat (al dente), fent els
plats amb fideu gros del 5 o fideu perla (el foradat al centre).
Fideu del 2 (250 gr.)
Pebrot verd (1/2)
Pebrot vermell (1)
Ceba (1/2)
Tomàquet triturat (100 gr).
Oli d’oliva verge.(4 cullerades)
Fumet de peix (1/2 litre)
En una paella per a fer arròs, hi posarem l’oli i la
ceba a sofregir. Una vegada enrossida, hi afegirem el tomàquet uns tres minuts
més.
Tallarem a tires primes els pebrot verd i el pebrot
vermell, i els afegirem quan el sofregit de tomàquet hagi perdut l’excés
d’aigua.
Remenarem
el sofregit amb els pebrots a tires, fins que aquests, també comencin a enrossir.
Ara hi afegirem els fideus, que deixarem reposar una
mica amb l’oli del sofregit, remenat-los fins que quedin també enrossits (uns
dos minuts).
Hi afegirem el fumet de peix calent (el podem escalfar
en un cassó apart o al microones). De fet, si els volem una mica “al dente”, hi
posarem una mica menys (per cobrir els fideus i prou), sempre en podem afegir
una mica més abans de tancar la cocció.
Un cop cuits, podem apagar el foc i tapar la paella
(no abans), de fet, la dita popular de “els fideus esperen a l’amo”, és ben
certa, podem esperar una mica a servir-los, al revés que amb la paella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada