Les quiche possibles també són molt variades.
Sobre una base de pasta brise, hi
posarem una crema d’ous batuts amb llet i formatge, i cansalada, o pernil dolç,
o tomàquet, o ceba, com si féssim una soufflé (no ens cal, però, separar els ous en
rovell i clara).
L’acabat serà com sempre al forn.
Aquí, serà necessari fornejar la massa uns 10
minuts, i prèviament, punxar amb una forquilla la base, abans d’acabar de muntar la quiche, d’altra manera, ens quedarà
forçosament, una mica amb gust de cru, per més que afegim temps de fornejat, ja que la
coberta porta molt de líquid, i la massa molta mantega.
Aquesta pasta, que en diem pasta brise o pasta brisa, rep en castellà el nom de “Pasta
quebrada”, i també te la versió amb sucre afegit, per exemple, per a un pastís
de poma.
La
massa
250 gr. de farina.
125 gr. De mantega.
Un cul de got
d’aigua amb sal.
Una mica de farina
i el corró de fusta.
1 motllo (safata
per al forn.)
Caldrà que fem servir la
bàscula, si no tenim ja agafada la mida, sobretot
per a pessar la farina.
per a pessar la farina.
Remenarem amb les mans (netes) i la punta dels dits, desfent poc a poc els grumolls entre la farina i la mantega, quan ho tinguem gairebé barrejat, i afegirem la mica d'aigua amb sal per a deixar-lo més fí, abans de pasar-li el corró per aplanar-la.
Abans de posar la massa a escalfar al forn, podem afegir un material de càrrega sobre la safata al forn,
hi ha que en posa arròs, mongetes o cigrons sobre un paper d'alumini o paper sulfuritzat per anar al forn.
El tema, es què l´haurem de poder recollir un cop fred.
Quan la tinguem estesa, la col.locarem en una safata de vidre Pirex (aquesta es de 28 cm) per anar al forn, i retallarem les parts sobrants, o bé les doblegarem amb els dits. Ho posarem al forn 10 minuts.
El
Reblert.
¼ de litre de crema
de llet
3 ous frescos
40 gr. De pernil
dolç a taquets.
Un manat
d’espàrrecs bladers.
Primer bullirem els espàrrecs amb aigua amb
sal, prèviament tallarem la base estellosa i dura.
Remenem la llet amb els ous i el pernil dolç,
i aboquem el reblert a sobre la base de pasta brise.
Hi posem els espàrrecs de forma radial, per a "fer bonic".
Fornejarem a 180ºc durant uns 15 minuts més.
I ja la tenim!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada