dimecres, 13 d’agost del 2014

QUICHE D'ESPARRECS BLADERS




Les quiche possibles també són molt variades. Sobre una base de pasta brise,  hi posarem una crema d’ous batuts amb llet i formatge, i cansalada, o pernil dolç, o tomàquet, o ceba, com si féssim una soufflé  (no ens cal, però, separar els ous en rovell i clara). 

L’acabat serà com sempre al forn.

Aquí, serà necessari fornejar la massa uns 10 minuts, i prèviament, punxar amb una forquilla la base, abans d’acabar de muntar la quiche, d’altra manera, ens quedarà forçosament, una mica amb gust de cru, per més que afegim temps de fornejat, ja que la coberta porta molt de líquid, i la massa molta mantega. 

Aquesta pasta, que en diem pasta brise o pasta brisa, rep en castellà el nom de “Pasta quebrada”, i també te la versió amb sucre afegit, per exemple, per a un pastís de poma.

                La massa


250 gr. de farina.
125 gr. De mantega.
Un cul de got d’aigua amb sal.
Una mica de farina i el corró de fusta.
1 motllo (safata per al forn.)
                Caldrà que fem servir la bàscula, si no tenim ja agafada la mida, sobretot
                per a pessar la farina.
                               



  Remenarem amb les mans (netes) i la punta dels dits, desfent poc a poc els grumolls entre la farina i la mantega, quan ho tinguem gairebé barrejat, i afegirem la mica d'aigua amb sal per a deixar-lo més fí, abans de pasar-li el corró per aplanar-la.

    Abans de posar la massa a escalfar al forn, podem afegir un material de càrrega sobre la safata al forn,
hi ha que en posa arròs, mongetes o cigrons sobre un paper d'alumini o paper sulfuritzat per anar al forn.
    El tema, es què l´haurem de poder recollir un cop fred.


Quan la tinguem estesa, la col.locarem en una safata de vidre Pirex (aquesta es de 28 cm) per anar al forn, i retallarem les parts sobrants, o bé les doblegarem amb els dits. Ho posarem al forn 10 minuts.


 
                El Reblert.
¼ de litre de crema de llet
3 ous frescos
40 gr. De pernil dolç a taquets.
Un manat d’espàrrecs bladers.

Primer bullirem els espàrrecs amb aigua amb sal, prèviament tallarem la base estellosa i dura.

Remenem la llet amb els ous i el pernil dolç, i aboquem el reblert a sobre la base de pasta brise.

 
Hi posem els espàrrecs de forma radial, per a "fer bonic".

 Fornejarem a 180ºc durant uns 15 minuts més.


I ja la tenim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada