dimecres, 13 d’agost del 2014

"EMPEDRAT" DE BACALLÀ





         Mongeta blanca cuita. (400 gr,)
         Pebrot vermell (1)
         Pebrot verd (1)
         Ceba dolça o ceba tendra (1/2).
         Pebre vermell dolç (1 culleradeta).
         Bacallà esqueixat.
         Oli i vinagre.
         Tomàquet (opcional).
         Ou dur (opcional)
         Oli d’oliva verge.
         Sal

És un plat molt ràpid de fer, si tenim la precaució de deixar el bacallà a dessalar en aigua dos dies abans, o si el comprem ja dessalat. Si no ens hem recordat, posant-lo en un plat fondo amb aigua una mitja hora, el podrem esbandir a sota el raig d’aigua de l’aixeta, quedrà però una mica salat, pel qual no hi afegirem sal.

Escorrem la mongeta blanca, que pot ser de la varietat del "ganxet" o de Santa Pau, petites de mida, o bé més grosses, inclús de pot, i la posem un moment sota l’aixeta, amb aigua tèbia.

Tallem a  trossets la ceba, el pebrot verd i el pebrot vermell. Els podem escaldar si ens agrada més aquesta opció que amb les verdures fresques; així, fresca, tindrem la ceba dolça.

Ho remenem amb el bacallà i afegim el pebre vermell (dolç), l’oli i el vinagre, també podem fer una vinagreta amb una mica de vinagre, oli d’oliva, pebre negre una mica (1 cullerada) de tomàquet triturat i pebre vermell dolç i un pessic de sal.

Acabarem remenant, i podem afegir el tomàquet a vuitens o a trossets i l’ou dur, també tallat a quarts o a rodanxes (Opcional).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada