Mongeta blanca cuita. (400 gr,)
Pebrot vermell (1)
Pebrot verd (1)
Ceba dolça o ceba tendra (1/2).
Pebre vermell dolç (1 culleradeta).
Bacallà esqueixat.
Oli i vinagre.
Tomàquet (opcional).
Ou dur (opcional)
Oli d’oliva verge.
Sal
És un plat molt ràpid de fer, si tenim la precaució de
deixar el bacallà a dessalar en aigua dos dies abans, o si el comprem ja dessalat. Si no ens hem recordat,
posant-lo en un plat fondo amb aigua una mitja hora, el podrem esbandir a sota
el raig d’aigua de l’aixeta, quedrà però una mica salat, pel qual no hi afegirem sal.
Escorrem la mongeta blanca, que pot ser de la varietat del "ganxet" o de Santa Pau, petites de mida, o bé més grosses, inclús de pot, i la posem un moment sota
l’aixeta, amb aigua tèbia.
Tallem a
trossets la ceba, el pebrot verd i el pebrot vermell. Els podem escaldar
si ens agrada més aquesta opció que amb les verdures fresques; així, fresca, tindrem la
ceba dolça.
Ho remenem amb el bacallà i afegim el pebre vermell
(dolç), l’oli i el vinagre, també podem fer una vinagreta amb una mica de
vinagre, oli d’oliva, pebre negre una mica (1 cullerada) de tomàquet triturat i pebre vermell
dolç i un pessic de sal.
Acabarem remenant, i podem afegir el tomàquet a
vuitens o a trossets i l’ou dur, també tallat a quarts o a rodanxes (Opcional).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada