De la bleda, hi ha qui se la menja sencera, com a verdura bullida o saltada, i hi ha qui només l'agraden les fulles, o que cou els tronxos apart.
Això es deu a que tenen diferent punt de cocció, i si bé les fulles verdes les podem fer reduïr i saltar-les directament a la paella; els tronxos dificilment queden digeribles si no els bullim primer com a mínm cinc minuts.
Després els tronxos, els podem fer arrebossats amb farina i ou i fregits, o saltats a la paella amb una mica d'all, o com és en aquesta recepta, saltats amb xoriç, que bé podria ser cansalada viada a tires.
Tronxos
de bleda (part blanca)
1
patata. (optatiu)
Xoriço
Bull
negre (optatiu).
Oli
d’oliva verge.
Sal
i pebre negre molt o pebre vermell.
En una cassola posem els tronxos de
bleda tallants a trossos i sense fils, també podem posar la patata, tallada a
daus; el cobrim amb aigua i el portem a ebullició, deixant-lo uns 10 minuts.
Escorrem i ho passem a una paella amb un culet d’oli, ja calenta, ho saltem una
mica.
Afegirem el xoriç tallant a rodanxes,
i optativament el bull negre tallat a taquets petits, o fins i tot cansalada
viada (amb no massa quantitat).
Ho deixarem que faci xup xup, amb la tapa
posada un parell de minuts, ho remenarem i tornarem a tapar.
Al cap de dos minuts més ja estarà
fet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada