dimecres, 13 d’agost del 2014

TRONXOS DE BLEDA AMB XORIÇO






De la bleda, hi ha qui se la menja sencera, com a verdura bullida o saltada, i hi ha qui només l'agraden les fulles, o que cou els tronxos apart.

Això es deu a que tenen diferent punt de cocció, i si bé les fulles verdes les podem fer reduïr i saltar-les directament a la paella; els tronxos dificilment queden digeribles si no els bullim primer com a mínm cinc minuts.

Després els tronxos, els podem fer arrebossats amb farina i ou i fregits, o saltats a la paella amb una mica d'all, o com és en aquesta recepta, saltats amb xoriç, que bé podria ser cansalada  viada a tires.


            Tronxos de bleda (part blanca)
            1 patata. (optatiu)
            Xoriço
            Bull negre (optatiu).
            Oli d’oliva verge.
            Sal i pebre negre molt o pebre vermell.
           
En una cassola posem els tronxos de bleda tallants a trossos i sense fils, també podem posar la patata, tallada a daus; el cobrim amb aigua i el portem a ebullició, deixant-lo uns 10 minuts. Escorrem i ho passem a una paella amb un culet d’oli, ja calenta, ho saltem una mica.

Afegirem el xoriç tallant a rodanxes, i optativament el bull negre tallat a taquets petits, o fins i tot cansalada viada (amb no massa quantitat). 

Ho deixarem que faci xup xup, amb la tapa posada un parell de minuts, ho remenarem i tornarem a tapar.



Al cap de dos minuts més ja estarà fet.
           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada