Aquest plat, que moltes vegades es dona als malats de
la panxa, amb descomposició, era un recurs molt explotat per la meva àvia, a
qui no li agradava gaire cuinar, (No s’havia molestat mai, ja que ho trobava
fet, per la meva besàvia primer, i després per la meva mare).
No deixa de ser un brou vegetal poc elaborat, amb
arròs.
Api (1 branca)
All porro (1 boci)
Pastanaga (2)
Ceba (1)
Alls (2 o tres sencers)
Arròs (120 gr)
Oli d’oliva verge.
Sal.
Amb les verdures, aigua i un pessic de sal, fem un
brou vegetal, al qual hi podem tirar unes gotes d’oli. Totes les verdures les
rentarem amb aigua, la pastanaga la pelarem si no és molt tendra, i la ceba la
tallarem a quarts o a vuitens.
Quan tinguem el brou preparat (uns vint minuts al
foc), i afegirem l’arròs, que prèviament haurem rentat sota l’aixeta, amb ajut
del colador de reixeta (el mateix que fem servir per la pasta). El deixarem
d’un quart d’hora a vint minuts (depèn de si el volem estovat).
Certament, ens hem passat de la mitja hora, degut a
l’elaboració del brou vegetal però a canvi, no cal vigilar els temps de cocció d’aquest
(potser una mica de l’arròs).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada