diumenge, 10 d’agost del 2014

SOPA RÀPIDA D'ARRÒS





Aquest plat, que moltes vegades es dona als malats de la panxa, amb descomposició, era un recurs molt explotat per la meva àvia, a qui no li agradava gaire cuinar, (No s’havia molestat mai, ja que ho trobava fet, per la meva besàvia primer, i després per la meva mare).

No deixa de ser un brou vegetal poc elaborat, amb arròs.

          Api (1 branca)
          All porro (1 boci)
          Pastanaga (2)
          Ceba (1)
          Alls (2 o tres sencers)
          Arròs (120 gr)
          Oli d’oliva verge.
          Sal.

Amb les verdures, aigua i un pessic de sal, fem un brou vegetal, al qual hi podem tirar unes gotes d’oli. Totes les verdures les rentarem amb aigua, la pastanaga la pelarem si no és molt tendra, i la ceba la tallarem a quarts o a vuitens.

Quan tinguem el brou preparat (uns vint minuts al foc), i afegirem l’arròs, que prèviament haurem rentat sota l’aixeta, amb ajut del colador de reixeta (el mateix que fem servir per la pasta). El deixarem d’un quart d’hora a vint minuts (depèn de si el volem estovat).

Certament, ens hem passat de la mitja hora, degut a l’elaboració del brou vegetal però a canvi, no cal vigilar els temps de cocció d’aquest (potser una mica de l’arròs).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada