El bacallà haurà de ser ben dessalat, amb un
mínim de 48 hores i tres aigües, o bé comprar-lo ja dessalat.
La cocció del bacallà dessalat, no cal mai que
sigui massa llarga, de fet, amb cinc minuts estovat amb aigua calenta, ja el
tenim preparat, en moltes ocasions, i recordem que es pot menjar també en cru.
1/2 kg de bacallà en trossos.
Farina en un plat.
Oli d’oliva.
2 o 3 alls tallats en làmines.
250 gr. de fesols.
Una branqueta de julivert fresc.
Pebre vermell dolç.
Tindrem una doble cocció, primer l’enfarinarem
i el passarem per la paella amb una mica d’oli un parell de minuts per cada
banda; tot seguit, el posarem a la
safata del forn prèviament enllustrada amb oli cru.
Les peces les col·locarem
sempre amb la pell cap a baix, i passarem els alls un moment per la paella, per
daurar-los, sense cremar-los, i els abocarem a sobre.
Amb l’ajut d’una cullera, espolvorejarem el
pebre vermell dolç per sobre el bacallà, i el posarem a coure al forn uns cinc
minuts a 180 ºC.
A part podem saltar els fesols amb un all
picat i una mica de julivert. Ja podem emplatar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada