dilluns, 18 d’agost del 2014

BACALLÀ A LA LLAUNA





El bacallà haurà de ser ben dessalat, amb un mínim de 48 hores i tres aigües, o bé comprar-lo ja dessalat.

La cocció del bacallà dessalat, no cal mai que sigui massa llarga, de fet, amb cinc minuts estovat amb aigua calenta, ja el tenim preparat, en moltes ocasions, i recordem que es pot menjar també en cru.

                  1/2 kg de bacallà en trossos.
                  Farina en un plat.
                  Oli d’oliva.
                  2 o 3 alls tallats en làmines.
                  250 gr. de fesols.
                  Una branqueta de julivert fresc.
                  Pebre vermell dolç.

Tindrem una doble cocció, primer l’enfarinarem i el passarem per la paella amb una mica d’oli un parell de minuts per cada banda;  tot seguit, el posarem a la safata del forn prèviament enllustrada amb oli cru. 

Les peces les col·locarem sempre amb la pell cap a baix, i passarem els alls un moment per la paella, per daurar-los, sense cremar-los, i els abocarem a sobre.

Amb l’ajut d’una cullera, espolvorejarem el pebre vermell dolç per sobre el bacallà, i el posarem a coure al forn uns cinc minuts a 180 ºC.

A part podem saltar els fesols amb un all picat i una mica de julivert. Ja podem emplatar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada