diumenge, 10 d’agost del 2014

SPAGETTI AL PESTO




Per a quatre persones:

     Spaghetti (250 gr.) mig paquet de 500 gr. del nº 3.
     Nous (30 gr.)
     Pinyons (25 gr).
     Julivert tendre (2 branquetes)
     Alfàbrega seca (1 cullerada de postres)
     All (1)
     Oli d’Oliva verge (1 cullerades)
     Sal. Pebre molt.
     Formatge tipus emmental ( 100 gr.)

Posarem a coure la pasta, amb força aigua bullint i una mica de sal, en una olla fonda (l’olla de pasta) on ens hi cabran gairebé sencers dempeus, acabarem de enfonsar-los a l’aigua bullint que ocuparà les tres quartes parts de l’olla) i una vegada cuita, serà millor una mica “al dente” que massa feta; la tindrem en uns set o vuit minuts. Si no ha acabat de coure la deixarem una estona en l’aigua calenta; i si ja està al punt,... millor que la escorrem, o parem la cocció amb una mica d’aigua freda afegida a la cassola (un o dos gots).

Mentre es cou la pasta posarem un pessic de sal al morter, les nous, el julivert, els pinyons i l’alfàbrega (els italians en diuen basilicum). Si l’alfàbrega és fresca, no cal posar la mica de julivert. Ho matxucarem tot al morter fins a obtenir una pasta amb una mica de gra de les nous. Ara hi afegirem l’oli, que quedarà nedant una mica per sobre. Acabarem remenant amb una cullera i afegint una mica més d’oli.



Quan tinguem feta la salsa, la barregem amb els spaghetti escorreguts, amb una escorredora de reixeta fina: La barreja la farem en bol gran per a servir a taula. Apart i portem el formatge en un altre bol petit, per a que cadascú es posi el que vulgui. El molinet del pebre també el portarem a taula, per a que en faci ús qui en vulgui. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada